L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 21 de febrer del 2011

El riu Vaca s'ha encés aquesta nit




Aquesta nit s’ha calat foc el riu Vaca. Ha estat en el terme de Benifairó, però el vent ha impulsat el foc cap al de Tavernes i ha arribat a la vora del mateix abans de ser controlat i apagat.

El nucli principal del foc, segons ens conten, s’ha localitzat ben aprop de l’Assut del Maltés i sembla ser que no ha estat provocat, sinó un foc encés per cremar llenya prop del riu el causant del fet, més problemàtic per les hores en què s’ha produït. A la foto de dalt podeu vore una imatge amb el perfil d'un bomber apagant el foc.

A les 10’30 de la nit hi havia treballant autobombes i dotació de bombers d’Oliva, Gandia i Protecció Civil de Tavernes. A eixes hores, ens conten, que el foc està controlat i que es podría apagar en poc de temps. Espectacular per les moltes canyes existents i seques després de les gelades del passat mes de gener.

Li ha tocat el torn a Benifairó i qualsevol dia pot ser el torn de Tavernes. Una cremada de llenya massa prop del marge del riu, o algún volat que s’avorreix i li cala foc per entretindre’s, que sempre hi ha gent per a tot.

Però…¿ S’imagineu si es crema tot el canyar sec, ben sec, que hi ha a espatlles del Vergeret i que arriba pràcticament fins a l’autopista passant pel Tol·lo? Algunes imatges de com està ací el riu les podeu vore a les fotografies a continuació.

Ho hem dit moltes vegades: el riu és un polvorí que pot explotar en qualsevol moment. I mentrestant, els nostres responsables municipals semblen no assabentar-se. I no valen excuses de si la confederació això i allò. La gent de Tavernes no coneix la Confederació del Xúquer, però si que coneix a qui ens governa. Potser massa.
-