L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 23 de febrer del 2011

El PP i el PSOE voten junts al Senat en contra de derogar el decret que permet les prospeccions petrolieres a les costes valencianes i d’Eivissa

Enric Morera ha manifestat que “PP i PSOE són uns hipòcrites i uns mentiders que diuen una cosa a València i a Madrid fan altra ben diferent. Els senadors i senadores valencians dels dos partits hauran de donar comptes d’esta traïció, que posa en perill el medi ambient i també el sector turístic valencià”.

I és que els grups parlamentaris del PP i el PSOE han votat en contra de l’esmena defensada pel senador del PSM-EN, Pere Sampol, amb la qual es pretén derogar el decret que permet les prospeccions petrolieres al Mediterrani. Sampol, qui va participar fa uns dies en una roda de premsa a València, també ha denunciat el doble discurs que mantenen els representants de PP i PSOE que en els Parlaments i Governs de Balears i País Valencià diuen una cosa i els senadors en les Corts Espanyoles voten el contrari del que diuen els seus companys de partit.

El vot particular del senador del PSM-EN permet que la tramitació de l’esmena seguisca endavant i es debata en el proper ple del Senat, probablement el dia 9 de març.

No cal ni dir que aquestes prosreccions  poden afectar el sector turístic, però també tenen impactes mediambientals i econòmics, així com poden afectar l’ecosistema marí. Votar en contra de l'esmena que vol derogar el decret, s'assenyala "és votar en contra dels interessos del sector turístic de les Illes Balears i del País Valencià”.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha assegurat que si PP i PSOE no rectifiquen al ple del Senat “els senadors valencians hauran de donar comptes al poble valencià i explicar perquè ací voten i diuen unes coses i després en Madrid en fan altres, ben diferents i molt perilloses per als interessos de la nostra terra. Una vegada més ens sentim traïts per PP i PSOE en posar en perill el nostre medi ambient i el sector turístic valencià, un dels motors de la nostra economia”.
-