L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 24 de febrer del 2011

ACTUALITAT: EL DEBAT SOBRE L'ESTATUT - Compromis recorda que l'Estatut pactat pel PP i PSOE és el que fa que un ciutadà de LLeó o de la Rioja reba 1000 euros més d'inversió de l'Estat que un valencià.

Compromís recorda que fa sis anys  va denunciar en les Corts Valencianes que la reforma que pactaven PP i PSOE era insuficient perquè el poble valencià mereixia “un millor estatut, un millor finançament” front a una reforma descafeïnada i feta a corre cuita. Ara, Enric Morera  ho ha recordat i i ha acusat a PP i PSOE de no defensar els interessos estratègics de la societat valenciana, mentre que en altres autonomies eixos partits aproven demanar el deute històric o voten a favor dels concerts econòmics.

El portaveu del grup parlamentari Compromís i secretari general del Bloc, Enric Morera, ha dit que “la reforma de l’estatut valencià arriba tard i malament, a última hora de la legislatura i sense la voluntat de PP i PSOE de millorar l’autogovern i el finançament de la Generalitat”. El líder valencianista afirma que  la reforma que tractem és igual que la de l’any 2005, i no assolirem el que mereix el poble valencià perquè si resulta que l’anterior reforma era meravellosa, segons deia el PP i el PSOE, no entenem com sis anys després tornen a portar a les Corts un nou text”.

 La intervenció del síndic de Compromís en les Corts Valencianes arran de la possible reforma de l'Estatut ha estat molt dura contra PP i PSOE i Morera ha assegurat que la Clàusula Camps, “és realment la Clàusula d’Impotència Camps, perquè no sap bé el que vol per al seu poble i per això deixa una porta oberta per a dir que ell també vol el que té el veí, sense fer l’esforç d’anar un pas per davant, com sí que fan en altres llocs”.

 Morera també ha criticat als socialistes, dels quals ha dit que “s’han deixat enganyar pel PP, perquè demanen presó per al president de la Generalitat i el PP també va a pels líders del PSOE, i després Alarte no té cap de problema per a pactar un estatut insuficient amb Camps”.

Compromís ha presentat esmenes per a millorar el text en temes importants, com ara el finançament autonòmic, “per a no ser ni més ni menys que altres. En Extremadura i en Andalusia reclamen en els seus estatuts el deute històric i PP i PSOE d’allà voten conjuntament i ací, callen. Ni Camps ni Alarte ni els seus predecessors no tenen ni han tingut el valor de demanar més per a esta terra i la seua gent, encara que ens ho mereixem”.

 El líder del Bloc  ha declarat que el seu grup, “defensarà fins l’últim moment les esmenes que hem presentat per a millorar l’estatut i dotar-lo de més dignitat i més autogovern. No pot ser que un ciutadà de Lleó o de la Rioja reba 1.000 euros més d’inversió de l’estat que un valencià i per culpa de PP i PSOE estem en una clara posició d’inferioritat”.

 A més, el líder valencianista ha reconegut que la manca de voluntat de millorar l’estatut, “ha fet que des de que governa el PP, el poble valencià ha anat empobrint-se any rere any i per culpa de la incapacitat dels diferents governs populars, les valencianes i els valencians hem perdut més de 2.000 milions d’euros d’inversions de l’estat i, amb esta reforma, açò continuarà igual o serà pitjor”.

- Resum de la nota de Compromís-Bloc