L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 14 de gener del 2011

La nova subestació s'adapta a la duplicació de línies d'alta tensió



Una resolució de 29 de novembre de 2010 de la Direcció General d’Energia i publicada el passat 12 de gener  en el DOG,  atorga a Red Eléctrica de España SAU l'autorització administrativa per a l’ampliació de 132/20 kV a 220/20 kV de la subestació denominada ST Valldigna i situada en el terme de Tavernes, o siga la nova del Camí del Pla.

Actualment la subestació està autoritzada per a funcionar a 132 kV però tal com La Cotorra ha vingunt informant de fa uns mesos, SAU havia demanat i aconseguit de la Generalitat l'autorització per duplicar les línies que travessen la Valldigna. D'ací que s'ara es demane també eixa adaptació de la nova subestació al nivell de tensió de 220, segons diu el document "atés que les cel·les (GIS) a l’efecte actualment instal·lades es troben preparades per a això". Igualment, es canvies els parallamps de 132 kV per uns altres de 220 kV. Tot amb un pressupost de 150.331'42 euros.

O siga, més confirmació del que sempre s'havia dit i s'ha repetit massa des què va començar la instal·lació de la nova línia d'alta tensió: que això era només el principi i que al poc de temps s'anava a duplicar. Ara ja està fet. La Valldigna està convertida en un gran corredor elèctric i tothom sap gràcies a qui, o gràcies a qui no es van soterrar les línies, i sempre les tens sempre a la vista, desfent el paisatge. I vorem si d'ací uns quants anys no es torna a duplicar la duplicació: x4 el cablejat original. 
-

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui és SAU?

Indesidenter ha dit...

SAU era un duo català molt famós fa uns anys . "Boig per tu" ¿Se'n recordeu?

Però ací SAU és l'acrònim de Societat Anònima UNIPERSONAL. L'existència d'una societat unipersonal, evidentment és una immensa "fictio iuris" perquè o és societat, i com va en el mateix significat de la paraula implica que hi hagi diversos socis, o és unipersonal, és a dir una sola persona, de forma literal.
Simplement vindria a dir que totes les accions pertanyen a un mateix propietari, entenc en aquest cas, que totes les accions de Red Electrica España són d'una altra societat .
És per tant, des de la lògica, una contradictio "in terminis" i des de la gramàtica un oxímoron, perquè són termes contraris, una cosa així com un "cercle quadrat".

Però el Dret està construït sobre multitud de suposicions, com el concepte de persona jurídica. Són coses rares, com per exemple el que disposa l'article 6.1 del CC, segons el qual "la ignorància de les lleis no excusa del seu compliment" Se suposa que tots ens sabem, o hauríem de conèixer, totes les lleis. Una cosa impossible.

Anònim ha dit...

El que em pareix inadmissible es que no es col.loque en el cablejat elèctric, dispositius senyalizadors per als ocells (Eixes coses que semblen com una espècie de molls), per evitar la seua mort.

Anònim ha dit...

Hi han rumors de que hi hà un projecte de una línea d' alta tensió (subterrània) que surt de la Subestació i que passa per la zona dels sequers i.... cap on va?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Eixe tema de la línia soterrada que passa per la zona dels Sequers, i de la qual sembla ser que es van posar les canonades durant les darrers obres va ser tractat ací mateix. Fes una busqueda en els temes del 2008 i el trobaràs.
De tota manera, sembla ser que aniria a Cullera per la zona Racó Joana, més o menys.

Anònim ha dit...

Pos si l´heu tractat a la cotorra i digueu que va cap a Cullera, crec que aneu una mica mal encaminats!. Per cert, d' on heu obtés la informació de que la linia va cap a Cullera?

Anònim ha dit...

La noticia es del 25 de maig de 2.009, per a qui vullga consultar-la. Allí no posa res de Cullera. Per cert, Això qui ho pagarà?Quant costarà? Un altre préstec?

Anònim ha dit...

A Cullera? Si ells tenen la seua propia subestació (encara que més petita)! A més, pel cami de servici que hi hà entre l'antiga ubicació del Restaurant "Las 5 hermanas" i la rotonda del Saló la Font, poden vores unes trapes de fundició de posibles arquetes de una linea subterránea, que aniria en direcció a la platja. Està relacionades les obres de la linia de alta tensió del sequers i aquesta canalització que pasa pel camí de servici?

La Cotorra de la Vall ha dit...

S'esta gestant i la premsa comarcal ja ha donat complida informació, del projecte d'una altra línea d'alta tensió entre Cullera i Dènia amb pas per la zona dels Marenys i platja.

Eixa linia de Cullera donarà electricitat a la costa i a la nostra platja (per cert, ¿d'on s'alimenta ara la platja?) i un ramal s'ha de desviar cap a la subestació del poble. I ho fara com alternativa, per si falla el proveiment d'un costat poder servir fluid des de l'altre fins que s'arregle l'avaria.

La linia que es va fer als Sequers aniria a Cullera encara que tinga un ramal cap a la platja.


I efectivament es l'any 2009, any del primer Pla ZP, que va pagar les obres dels Sequers que parlàvem.

Anònim ha dit...

La linia subterrània que passa pels sequers, i que va en direcció a la platja, és en principi per donar suministre elèctric als "hipotètics nous sectors dels marenys", al polígon del "Golfo" i alres més suministres. És a dir, no te res a veure en Cullera.
Un altre tema es la línia aéria d'alta tensió que passarà pel Brosquil i prop de la zona dels marenys i l'estació de "Adif" en direcció cap a Denia. Podria ser que prop de l'estacio de tren es projecte un altra subestació!. Però això es altre tema.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs bé, si tu ho dius haurem de canviar la percepció que teníem.

Ara, ja vorem si s'enllaça o no amb Cullera i si tots eixos sectors que esmentes s'alimenten des de Tavernes o des de la nova línia Cullera-Denia.

Per cert, d'on rep ara el fluïd elèctric la platja de Tavernes? Hi ha algú/na que ens ho puga deixar clar?

Anònim ha dit...

Segons la noticia del dia 25 de maig de 2.009: ” Els veïns dels Sequers están astorats. Oficialment ningú no els ha informat de res, però com que la cosa canta massa i están preocupats, han preguntat als obrers. Els han respost que són canonades soterrades d’alta tensió i, com preguntant a Roma es va, han continuant preguntant i els obrers han dit que la pressumpta línea d’alta tensió és per a la platja, per als futurs nous sectors.”

Imagine que avans d’ iniciar les obres, aquests obrers hauràn consultat algún projecte que hi haurà sobre aquesta linia, el qual els indicarà per on ha de pasar, quantes canonades i arquetes han de posar, les seues dimensions ... etc. I en el projecte, clar, no estarà sols el tram de linia dels sequers, sino que estarà tota la linia sencera (des d’on comença fins on finalitza). I si els obrers han respost que la linia va als futurs sectors de la platja, serà per que ho hauràn vist en aquest projecte!. Açò no és un fet, és una hipótesis realitzada amb les dades de les notícies que han aparegut a la Cotorra. I clar, ja vorem! Sobretot ja vorem si hi ha diners per a ejecutarla ja que com es pot observar en una de les fotografies de la notícia del dia 25/05/09, totes les canonades van formigonades en el seu llarg traçat.