L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 10 de gener del 2011

LA MIRADA DE LA COTORRA: Esport popular els dies festius




No serem nosaltres qui direm que no practiquen esport ni que no s'empren les instal·lacions esportives municipals els diumenges i dies de festa, però.... les normes són les normes. Si estan tancades les pistes i no hi ha cap responsable, considerem que no es deu saltar per dalt de les tanques, entrar a les pistes i començar a jugar a futbol, malgrat el dret a la pràctica de l'esport i el dreta a la salut. Però si passa alguna cosa ¿qui és el responsable? ¿Si volen fer mal, que no és aquest el cas, a qui caldrà carregar la responsabilitat?

I no estem parlant de xiquets, sinó de persones dretes i fetes, d'adults. I no és la primera vegada, ni la segon que passa. I el partit de futbol a plemigjorn dura una hora o hora i mitja i per allí no passa cap agent de l'autoritat que puga dir alguna cosa o posar ordre.

Considerem millor que estiguen fent esport, encara que siga entre 3 i 5 de la vesprada del diumenge o festius, a que se'n vagen a rodar pel terme i fer malifetes.

I la pregunta: ¿S'haurà d'anar pensant a habilitar un horari dissabtes, diumenges i festius perquè la gent jove, molts d'ells immigrants, practiquen esport perquè no poden ni tenen mitjans per fer una altra cosa?

-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs sí. No és res nou, a altres parts d'Espanya hi ha oberts els centres esportius durant els caps de setmana, a més hi ha fins i tot horari nocturn per donar una alternativa a anar a bufar-se, cosa que és l'opció més comú que avui en dia poden escollir els nostres joves.

M'agradaria que algú al seu programa electoral ho proposara.

Anònim ha dit...

No cal anar molt lluny, ni reinventar la roda, a Gandia es feien les "nits joves", no de com estarà ara el tema.

falcó ha dit...

Tot està molt bé si la voluntat o la intenció són bones però, fiqueu-se en la pell dels veïns de la zona els que proposeu activitats esportives nocturnes per als cap de setmana. No crec que la idea el agrade molt. Això podria ser bo si les instal·lacions fossin tancades i cobertes però a l'aire lliure: no vull pensar l'aldarull que suposaria això.

D'altra banda, i fent un poc d'advocat del dimoni i per posar el dit a l'ull del tema. No sé si coneixeu bé la societat en la què viviem però de racionalitat, seny i normes mínimes d'urbanitat i civisme hi han ben poques. Si això arribara a fer-se, és a dir, obrir les instal·lacions esportives per a les nits dels caps de setmana i festius, a la de dos o tres voltes allò es convertiria en un lloc de trobada per als més descerebrats i en un tres i no res, tot a fer punyetes i cada nit semblaria que per allí ha passat la marabunta. Qui se'n faria responsable de la neteja i reparació dels mals ocasionats: l'Ajuntament i si l'ajuntament som tots, jo no tinc perquè patrocinar ni reparar els mals ocasionats per altres.

Ara algú podrà dir: doncs que posen vigilància o més policies. Molt bé però això suposa, per una banda, incrementar el planter de policia (més despespesa municipal) o crear places de vigilants o contractar els serveis d'una empresa de seguretat (no hi han diners) i per l'altra banda, probablement això, com passa en altres llocs, siga motiu d'aldarulls perquè sempre hi ha qui, quan més policia veuen, més promte provoquen la gentada.

Anònim ha dit...

falcó per una banda:
Els veïns no crec que per sentir un xiulet, el crid de gol, basket o assaig en un instant determinat els destorbe més que el passar d'un cotxe amb la música per fora o el rumor de la gent fent botelló o destorçant la república de malta. Ara és una opinió i caldria contrastar-la amb el veïnat(que ho pregunten als de la carpa).

per altra banda:
La societat perd el poc seny i les normes mínimes d'urbanitat i civisme degut al consum de substancies addictives. Substancies que amb els nostres hàbits fomentem el seu consum. Doncs no creus que cal fer alguna cosa?
Que ensenyem als nostres fills?
ací tens el got fill, posa un glassó que amb dos s'aigua i no val res!. On penseu que van els caps de setmana? i que penseu que fan?
Doncs la gran majoria sí. Eixa és la trista realitat i el futur que estem llaurant.

falcó ha dit...

Anònim que respons a Falcó. No res costaria, en primer lloc, posar-te un pseudònim com fem altres i així, sense perdre l'anonimat, fer els teus comentaris. De tota manera vaig a contestar-te.

Sembla que no ho has entés. Sóc el primer que voldria això, per als meus fills i per als dels altres. Però el cas és que jo visc la realitat i sembla tu vius en la utopia. Com a experipiència he pogut veure que això s'ha intentat fer i va acabar en batalla campal.

No creus que un xiulet o un xicotet crit de gol moleste els veïns de la zona. Si això és produeix a les 12 del migdia o les 7 de la vesprada, pots estar ben segur que no però, i si són les 2 de la matinada? I si en lloc d'un xiulet que dius tu, són 10? I si en lloc d'un crit són molts més? Per favor! A qui vols enganyar?

Hi hauria gent, i no ho dubte, què interpretaria que poder assistir a les instal·lacions esportives per la nit les vigilies de dies festius o els mateixos dies festius seria per practicar esport. Pocs, pots estar ben segur. No són hores per a això sinó més bé per a tot el contrari. Segons dicta la cultura que hem mamat i costums establertes.

Altres però, malauradament la majoria, anirien a fer altres menesters aprofitant l'avinentesa i a molestar amb crits i llançament de coses des de fora de les instal·lacions i inclòs des de dins, i si molt m'apures, a provocar els que estan practicant esport. Eixos, inicialment serien pocs però, tal com es correria la veu, en poc de temps serien molts donada la possibilitat de provocar aldarulls i aprofitant la gentada, fer malbé les instal·lacions i mobiliari públic i privat.

De tota manera, el que jo he fet ha sigut emetre la meua opinió i amb aquest escrit la mantenc.

Anònim ha dit...

Ara us dic un altra. Darrere la pista que apareix a les imatges s'està fent com una espècie de "Parc del Motlló". Vols dir que els joves no aniràn allí a fer "botelló" i a molestar als veïns amb els seus crits i deixaran merda allà per on passen? Aleshores, els policies extra que ens estalviem per vigilar l'esdeveniment esportiu el traslladem 50 metes més enrere per a què vigilen que no hi haja ningún esdeveniment relacionat amb botelles, no? Ixim del foc i caiguem a les brases!

falcó ha dit...

Com no s'identifique amb pseudònims, no sabem a qui s'adreceu en els vostres comentaris. De tota manera, com crec que un altre comentaria signat per un anònim va adreçat a mi o al meu darrer comentari contestaré.

No sé què vols dir-me amb això de que si els policies extres que ens estalviem els hauriem de usar per vigilar un altre indret com el que assenyales?

En cap moment del meu primer comentari dic que s'haja d'incrementar la plantilla de la Policia Local ni cap altra cosa semblant, tot el contrari. Si no saps llegir, vas i n'aprens. Llegir no és pronunciar lletres conjuntament en paraules i concatenar oracions i frases sinó entendre allò que hi ha escrit.

El que jo deia és que si finalment s'autoritzava l'ús de les instal·lacions esportives per a les nits de vigila festiva o festius i caps de setmana, per a evitar el que això podria arribar a convertir-se, els responsables de regir el poble haurien de mirar com vigilar el bon desenvolupament dels esdeveniments. Amb això i els problemes que suposaria també per al veïnat (del que jo no forme part, visc a les antípodes pràcticament de la zona assenyalada) estic dient que estic en contra d'eixa possibilitat.

Anònim ha dit...

Aleshores que volies dir amic Falcó amb:"...Molt bé però això suposa, per una banda, incrementar el planter de policia (més despespesa municipal)..."?

falcó ha dit...

Doncs, això que has llegit. Que autoritzar eixa activitat nocturna, que no veig amb bons ulls, hauria d'anar acompanyada de més despesa municipal en matèria de Policia Local o vigilància privada. Tan clar com això. No credc que pague la pena obrir les instal·lacions esportives les nits dels caps de setmana i altres.