L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 7 de gener del 2011

JA TENIM INSTITUT

Ja tenim institut. Avui els primers alumnes, els d'ESO de la Valldigna, visitaran les instal·lacions i faran la coneixença del que serà la seua "nova casa" educativa els pròxims anys, mentre el dilluns ho faran els alumnes de batxiller. Un tràmit que cal perquè l'alumnat conega les instal·lacions, la ubicació de les classes i sàpiga on s'ha d'encaminar quan el dimarts comencen les classes amb normalitat.

Cal felicitar als alumnes, AMPAs, professorat dels dos IES, Jaume II el Just i la Valldigna, i comunitat educativa en general per aquesta nova instal·lació educativa i agrair-los l'espera de 10 anys, amb tots els inconvenients que això els ha dut. També, com no, cal agrair al professorat i centres de primària la tasca realitzada en aquests llargs 10 anys d'espera per haver acollit en les seues aules al primer cicle d'ESO quan per llei havien d'estar als IEs.

Arribats ací, no hem d'oblidar que hem estat durant 10 anys a la cua educativa de les comarques valencianes en instal·lacions gràcies a la paralització que l'any 1999 va fer el PP de Tavernes del projecte enllestit en la legislatura 2005-2009. Però com sol dir-se: "Bé està el que bé acaba", encara que cal recordar la història encara que no siga per no repetir-la, i sembla ser que portem eixe camí amb les promeses de millora i condicionament al segle XXI de l'IES Jaume II el Just.

UNES DADES PER A RECORDAR

L'IES "La Valldigna" havia d'executar-se com a fruit del “Pla Especial Docent El Cantalot” redactat per la regidoria d'Obres i Urbanisme que dirigia aleshores (juny 1996-maig 1999) el regidor del Bloc, Miquel Bononad, i consensuat amb la Conselleria d'Educació.

El projecte es va anunciar en el Diari Oficial de la Generalitat i durant dos anys la Generalitat (Conselleria d'Educació) va incloure en els pressupostos els diners que calien per executar l'IES perquè començarà a funcionar l'any 2003.

A les eleccions del 1999, el PP va asssolir l'alcaldia per majoria absoluta i, quan ja anava a aprovar-se definitivament el projecte, el  va paralitzar per no haver de comprar els terrenys encara que la inversió podríem considerar-la mínima si la comparàvem amb el benefici social i educatiu per a tota la Valldigna: hauriem tingut l'IES el 2003 i hem passat a tindre'l el 2011. Només 8 anys de retard sobre les previsions inicials!!.

El PP va argumentar aleshores que eixos terrenys els anava a tindre gratis amb el desenvolupament del PGOU, un PGOU que estava en fase de redacció i que s'aprovaria de manera provisional en desembre del 2004.

Davant la total paralització, a partir del 2000 serà habitual escoltar en tots els Consells Escolars Municipals preguntes d'AMPAs i professorat  sobre quan s'anava a iniciar el nou IES, sempre contestades amb previsions de l'any següent.

Simplement com exemple de la situació recordar que el gener del 2003, quan havia de començar a funcionar segons el projecte inicial, l'alcalde d'aleshores anunciava que el nou institut de Tavernes seria una realitat l'any 2006 i assegurava en una reunió amb tots els directors dels centres públics de la Valldigna que les obres s'anaven a licitar en el mes de març i començarien el més de setembre d'eixe 2003 per estar acabades en el 2006.

I més encara: el noviembre del 2004, la regidoria d'obres de Tavernes afirmava en la premsa  que l'empresa Ciegsa ja havia sol·licitat la llicència, que se li anava a donar abans d'un més i, com que el termini d'execució era de 15 meses, al 2006 tindríem nou institut.

Així, sempre amb les previsions per les nostres autoritats de "ací un any", "prompte" arribem a la rocambolesca història del barranc que travessava els terrenys, amb nova paralització, i finalment l'adjudicació i posterior paralització per fallida de l'empresa adjudicatària, entremesclada entre pressumptes trames gens clares d'interessos.

¡Amb tant clar com estava tot i ben nugat el 1999, amb diners en els pressupostos de la Generalitat, i hem hagut de patir 8 anys de retard sobre les previsions de funcionament! El que deiem adés: cal recordar la història per no repetir-la. I ara, quan els problemes de massificació suposem hauran desaparegut en l'IES Jaume II el Just cal prendre com a necessitat imperiosa i urgent la millora i condicionament d'aquest centre. ¿Caldrà esperar 40 anys?
-

1 comentari:

fart de mentides ha dit...

No se qui sou els de la Cotorra, però teniu molta informació de primera mà.

Continueu així, de debò. Enhorabona per la tasca informativa i per donar-nos l'altra versió de la realitat diferent a la dels mitjans agraïts i interessats.

Què donaria jo per vore les cares dels governants quan vos lliguen. I estic segur que serà la primera feina que faran quan arribaran a l'Ajuntament.