L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 5 de gener del 2011

INFORME: En l'autonomia de la prosperitat, Francisco Camps va començar a governar la Generalitat amb 140.235 aturats i ara estem per damunt de les 500.000 persones sense treball.


L'any passat van ser 23.468 nous aturats valencians i ens convertiem en la segona autonomia després de l'andalusa en nombre de persones sense treball. Però davant d'açò, el Consell ven optimisme: en l'últim trimestre, 922 valencians van trobar ocupació. I el Consell es queda més fresc que una rosa!!

El got es por vore mig ple o mig buit. I el de l'atur no n'és una excepció. Però quan el nombre d'aturats és un record i arriba quasi el 25% de la població activa, vore com el got només està mig ple és una ofensa als aturats, molts en situacions crítiques. I eixa és la postura del Consell de Francisco Camps. Va prendre les regnes de la Generalitat amb 140.235 aturats, i a finals d'any passat, eren per damunt de les 500.000 persones sense ocupació. 

Hi ha 501.315 valencians sense ocupació. "922 menys en l'últim trimestre" afirmava amb orgull el secretari autonòmic d'ocupació, Luis Lobón, com si fóra un gran èxit precisament l'any en què hem superat per primera vegada el mig milió d'aturats. 

23.468 valencians més s'han sumat a la dramàtica xifra al llarg de 2010, un augment de l'atur del 4'9%, superior a la mitjana estatal, situada en un 4'5. Però Lobón s'aferrava a la rebaixa d'1.590 aturats en l'últim mes, i afirmava que hi havia 36.544 nous afiliats a la Seguretat Social, per a tot seguit anunciar que "la Comunitat Valenciana és l'autonomia que més ocupació va crear durant l'últim trimestre de 2010".

¿Com és possible crear ocupació i que al mateix temps hi haja més aturats? Un secret que solament Lobón i el PP semblen conéixer, però això és el que han volgut fer creure al llarg dels darrers quatre anys.
La present legislatura hauria d'haver creat milers d'ocupacions amb la política dels grans esdeveniments esportius, com la Copa Amèrica o la Fórmula 1, però ha estat al contrari: s'ha aconseguit el record d'aturats i, per fer una simple comporació, només cal dir que  de cada vuit aturats de Espanya un és valencià (12'5%), quan la nostra població és només el 10% de l'estat.
Davant d'aquest misteri, els sindicats eren més sincers. CCOO-PV denunciava que el descens del nombre de persones aturades al desembre (un 0,32%) ha estat mínim però continuem suportant una taxa excessiva de desocupació i uns valors alarmants d'eventualitat  ja que tan sols un 7,8% dels contractes van ser indefinits. 

El líder la Intersindical Valenciana, Vicent Maurí, al diari Vilaweb, assenyalava que "les dades de l'atur són fruit de la política del PP al País Valencià, una política econòmica basada en els serveis i la construcció. I ara paguem una política que ha acabat destruint ocupació. S'ha abandonat ja fa massa la indústria tradicional i pràcticament no s'ha invertit gens en recerca i innovació per a poder competir amb altres mercats que tenen productes més barats. Per tant, ara paguem eixa política. Una política basada en la construcció i els serveis."
 
La situació actual de desocupació s'ha aconseguit durant l'última legislatura del govern de Francisco Camps, que té competències pròpies en matèria d'ocupació però que no han evitat que la situació ací siga més greu que en la resta de l'estat. Un mal equipatge amb el qual viatjar fins a les urnes, encara que l'oposició i en especial el PSOE, fins avui no s'ha mostrat especialment hàbil a l'hora d'assenyalar-ho. 

Informació i fotografia  basada en: L'Informatiu
-