L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 11 de gener del 2011

INFORME: Al contrari que a Espanya, seguim perdent turistes


L'arribada de turistes estrangers a Espanya va créixer el 2010 el 1,4% respecte al'any anterior.
- A totes les comunitats? No, no,  hi ha comunitats que que no, que abaixa.
- A vore si n'endevineu una!  Bingo! Encertat: L'arribada de turistes va baixar a la Comunitat Valenciana. 

I és que una vegada més queda palés i demostrat que la Formula 1, Copes America, Hipica i tots els grans events organitzats pel PP no atrauen visitants. De fet i en referència a la ciutat de València, el centre neuràlgic de la política de "grans esdeveniments", sembla evident després del tancament de diversos hotels de luxe  que cal “repensar” l'oferta per al visitant. Es compta amb molts recursos culturals, però una altra cosa és que s'aprofiten.

Espanya va rebre en total 53 milions d'turistes estrangers el 2010, i això suposa un increment del 1,4% respecte al'any anterior, un creixement que es produeix després de dos anys de registrar caigudes, segons les dades del Ministeri Indústria, Turisme i Comerç. 

  a València, la cosa continua igual. Serà un any més amb caigudes en el número de turistes, i la política turística de la Generalitat Valenciana sense canviar. Després de la gran inversió de diners públics per a mantenir l'oferta de "grans esdeveniments", el que queda per als valencians són unes dades preocupants, encara sense especificar, però que corroboren que alguna cosa està fallant i que s’ha apostat per un model equivocat.  La Generalitat havia augurat 52 milions de visites i la creació de 235.000 nous llocs d'ocupació. I això no ha passat, segons les primeres dades oficials del sector turístic. 

El 2010 ha destacat el creixement de països emissors com Rússia o els Països Baixos,  cosa que ha compensat la caiguda dels dos principals mercats, com són Alemanya, que ha tingut un descens d'un 1%, i el Regne Unit amb un 6%.

Per comunitats autònomes, cal destacar el comportament de Canàries, que ha crescut per sobre del 5%, el mateix que Catalunya, Balears i Andalusia, mentre que les úniques que marquen un descens en el 2010 han estat la Comunitat Valenciana i Madrid.

- Font: Premsa diària i agències de premsa. Foto: Platja Ponent de Benidorm (El Mundo)
-