L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 6 de gener del 2011

El tren Gandia -Dénia i l'estació de Tavernes




El col·lectius del Bloc Nacionalista Valencià i del BLOC Jove de la Safor-Valldigna han enviat carbó i un trenet de joguet als presidents del Governs Central i Autonòmic, Zapatero i Camps, respectivament (Fotografia 1).

D’aquesta original manera, els nacionalistes de la Safor-Valldigna reivindiquen que fa ja sis anys de l’oblit històric que les dues administracions han fet del tren Gandia-Oliva-Dénia. Es parla molt de l’AVE, però el que és inconcebible i vergonyós que l’any 2011 els ciutadans i ciutadanes d’Alacant no encara puguen desplaçar-se en tren cap a València”.

La secretària comarcal del BLOC, Pepa Izquierdo ha expressat el seu desig que aquesta siga la darrera compareixença pública al respecte que van els valencianistes, “perquè això voldrà dir que el tren començarà a ser una realitat”.

- Remés pel Bloc

El cas de la Valldigna

I enllaçant amb la nota remesa pel Bloc, cal dir que la reivindicació de la línia Gandia-Alacant ens afecta també a la gent de la Valldigna. La línia permetria a mols ciutadans de la Valldigna desplaçar-se fàcilment a  Dénia i Alacant on, recordem que a més d'estructurar el territori,  hi ha molts que valldignencs que hi tenen el seu treball i/o negocis.

Però ací a la Valldigna, cal reivindicar i exigir també ja d'una millores en l'estació del tren de Tavernes  per tal d'adaptar-la a les necessitats dels usuaris i eliminar el perill que suposa travessar les vies. I no es fan. I seguim amb una estació més propia dels anys 1950, com la que hi havia on ara s'alça la Casa de la Cultura, encara que està construida amb material i tecnologia del 2000.

Passen els anys i les promeses que van fer Renfe i el PP, en concret el nostre alcalde, a desembre del 2006 no arriben i  les millores era qüestió de mesos van dir. I damunt ara hem vist com fa unes setmanes s'han fet unes pressumptes millores que han resultat un altre desgavell en no solucionar el pas de les vies i enviar als usuaris encara més lluny per travessar-les (Fotografies 2-3).

I l'obra s'ha fet amb el silenci del PP de Tavernes. Al cap d'un mes, i només quan La Cotorra va denunciar per dues vegades la  mala solució, van poder llegir al Levante del 29 de desembre, amb prou retard i l'obra acabada, com el senyor alcalde manifestava que no estava d'acord.

Al final s'ha comprovat el que intuïem i sabíem tots els usuaris: que les "meravelloses" gestions fetes per la diputada del PP de la Safor, tan airejades i alabades pel govern municipal de Tavernes i en concret pel seu alcalde, Manolo Vidal, no han donat cap fruit ni cap resultat.

I suma i sigue al Parc del Cantalot, a la Circumval·lació, a la nova depuradora, a les obres del Pla Confiança....

-