L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimecres, 26 de gener del 2011

El govern de Madrid autoritza les prospecciones de petroli davant les costes valencianes




El passat dissabte 22 de gener es va publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE núm. 19 de 22-01-2011) el Reial Decret 1775/2010, de 23 de desembre pel qual s’atorga els permisos d’investigació d’hidrocarburs a les zones de prospecció denominades Albufera, Benifaió i Gandia (Fotografia 1).

Igualment està prevista l'autorització per atorgar els permisos per al denominat camp "Polifemo", una zona rectangular que abraça gran part de la Valldigna i fins i tot s'endinsa dins de la mar davant les nostres costes (Fotografia 2).

Les prospeccions ja han motivat la repulsa tant del Consell de la Generalitat com dels ajuntaments afectats, entre ells el de Tavernes, que va decidir en el ple municipal demanar més informació a l'Estat a més d'expressar-li el seu rebuig.

Queda clar que la gent de La Cotorra estem en contra d'aquesta nova agressió al territori i cal dir també que la idea de realitzar prospeccions davant la costa valenciana no es nova i fa uns anys el govern d'Aznar, del PP, va ser el primer en autoritzar-les encara que en aquella ocasió el silenci i la callada va ser la resposta del Consell de la Generalitat governada com ara pel PP. Potser si aleshores les protestes i al·legacions del Consell en contra del permís donat per Aznar  haguessen estat com cal, l'actual govern potser s'ho hauria pensat dues vegades a l'hora d'autoritzar-les ara.

A l'àmbit local dir que el GM Valldigna ens ha remés un comunicat on expressen la repulsa en contra de les prospeccions petrolíferes en les costes de la Valldigna-Safor. L'entitat valldignenca afirma que la seua aposta és un model d’energies renovables, així com per models de qualitat turístiques que opina - i també opinem nosaltres- quedaran molt afectats amb d’extraccions d’energies contaminants, i altres greus problemes mediambientals derivats.

Els mapes han estat elaborats pel GMVAlldigna i els donem les gràcies.

Elaboració: Pròpia i nota de premsa GMValldigna
-

3 comentaris:

Indi de reserva valldigna ha dit...

això del polifemo que és? van a posar torres d'extracció de petroli per la valldigna? això és el que pareix?

ens compraran amb collars i pedres precioses?
ja estic veient a Manolo cap del consell de la OEP.

GMV ha dit...

Polifemo és la zona que comprén el permís que s'ha concedit a l'empresa Oil and Gas Capital S.L. per a realitzar investigacions d'hidrocarburs, segons el BOE de data 10 de gener del 2011 núm. 8

La Cotorra de la Vall ha dit...

La Cotorra ja havía iniciat el tema ací, on s'explicava la zona de prospecció que pren el nom de "Polifé".

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2011/01/lor-negre-ens-fara-rics-o-simplement.html

Sempre aconsellem fer una recerca i tornar enrere per fer una ullada als temes.