L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 14 de gener del 2011

Bloc-Compromís fa gestions a Brusel·les per frenar el tractat de la Unio Europea amb el Marroc

 

El diputat del Bloc, Enric Morera, s’ha reunit amb l’eurodiputat de la Coalició per Europa, on participa també el BLOC, per a informar-li del malestar dels agricultors valencians per l’acord pres pels ministres d’agricultura europeus. Ramon Tremosa farà una “question time” la setmana vinent per a alertar del perjuí que té el tractat de la Unió Europea amb el Marroc per a tota l’agricultura mediterrània i en especial els citrics valencians. Els preus més competitius i les ajudes econòmiques d’Europa al Marroc provocaran una nova crisi en la ja malmesa agricultura valenciana, el que podria fer que es perderen moltes explotacions i que repuntara la desocupació en este sector econòmic.

El portaveu de Compromís i secretari general del BLOC, Enric Morera, en un viatge a Brussel·les ha fet gestions amb els eurodiputats. Un dels seus encontres ha estat amb Ramon Tremosa, parlamentari de la Coalició per Europa en la que també participa el partit valencianista. Morera ha informat de la situació i l’eurodiputat s’ha compromés a participar en una “question time” o pregunta al ple del Parlament Europeu amb caràcter d’urgència per alertar de les conseqüències negatives del tractat amb el Marroc.

El dirigent valencianista ha agraït la disponibilitat de l’eurodiputat català per a defensar l’agricultura valenciana, “front a l’abandonament i oblit que pateix un sector econòmic encara important en la nostra terra per part del govern central. No podem oblidar que quan els ministres europeus arribaren a eixe acord, la ministra responsable, Rosa Aguilar, sols va parlar de les tomaques andaluses i dels hivernacles i no va fer cap referència ni a la taronja i a cap altre conreu valencià, la qual cosa és lamentable”.

Nota de premsa i fotografia (Enric Morera i Ramon Tremosa a Brusel·les) remesa pel Bloc
-

3 comentaris:

Sentit Comu ha dit...

jaja, em fan risa aquestes noticies, que es pensen que van a salvar el mon? Que innocents son aquestos polítics!

Els interessos van per davant de qualsevol altra cosa!

Que no ho saps cotorra?

Indesidenter ha dit...

A vosté, Sentit Comu, li fan risa i a mi em fa nosa i tristesa vore com els polítics del PP i del PSOE no fan res per la nostra terra i per la nostra agrícultura.
I també em preocupa i molt, vore com eleccions darrere eleccions, els valencians i valencianes escollim per representar-nos els polítics d'uns partit que "passen" de nosaltres i només miren cap al cap de Madrid.
Els polítics, com els del Bloc de la notícia, no salvaran el món mentre els valencians siguem tan meninfots que passem i no valorem el treball de la gent que té com a únic interés la defensa de la nostra terra i en aquest cas del camp valencià.

No se m'enfade però la seua resposta deixa ben a les clares el que acabe de dir. Un altre pot ser agrairia l'esforç d'aquest diputat del Bloc, i més encara fet des de la seua mínima parcel·la de poder.
Gràcies Morera.

I gràcies a vosaltres,gent de La Cotorra, per assabentar-nos que, malgrat tot, hi ha gent que lluita per la terra. Encara hi ha esperança.

jc ha dit...

estem ben aviats.mentre no conseguim defensar lo nostre i seguim "oferenant noves gloria a espanya" ens anira cada vegada pijor.
hi ha d.o de vi, d'horxata, de raïm, de cireres, de torrons... perqué no hi ha una d.o de tarongen que diferecie les taronges valencianes o millor encara, les valldignenques?