L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 24 de desembre del 2010

La Generalitat en fallida tècnica

L'estat de les finances públiques valencianes és tan crític que si fóra una empresa privada, la Generalitat hauria tancat 2009 en situació de fallida tècnica, ja que el passiu real que arrossegava l'Administració del PP en finalitzar aquest exercici, més la suma  del que deu, incloses les despeses no reconeguts en el balanç, superava l'actiu, o siga superava el valor dels bens.

Ho diu l'informe de la Sindicatura de Comptes 2009 que  va coincidir amb l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat per al 2011 i que, vista l'auditoria, llancen dubtes sobre el seu compliment. El Síndic va indicar als periodistes que es «consolida una situació de crisi molt considerable» amb la «disminució gairebé generalitzada de tots els ingressos, el que ha portat a uns resultats en termes pressupostaris i financers negatius».


La Sindicatura de Comptes desgrana a l'informe un a un tots els conceptes comptables que venen a dir el que afirmàvem a principi: qualsevol empresa privada estaria en fallida tècnica. 

La Sindicatura a més dels numeros de la Generalitat, dona altres instruccions i així ha reclamat a l'administració que estableixi unes instruccions de contractació "clares, concises, comprensibles" i que les plataformes per a l'accés dels usuaris a les contractacions siguen "concretes i es puguen trobar fàcilment". A més, recomana les Conselleria de Justícia i Cultura que incloguen en els seus webs accessos específics a l'apartat de perfil de contractant.

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha manifestat la seua "gravíssima preocupació" pel contingut de l'informe de la Sindicatura de Comptes corresponent a 2009, perquè posa de manifest que el Consell "actua al marge de la llei", i ha afirmat que haurien "actuar instàncies jurisdiccionals per reparar la legalitat i la justícia".

  Morera ha subratlla que la preocupació "neix del nivell de malbaratament de recursos públics en obres sense sentit i sobrecostos voluminosos i, el que és més preocupant, sobre la vulneració sistemàtica de la Llei de Contractes de l'Estat amb la multiplicació de contractes d'obres sense publicitat ni concurrència i infringint la llei "

  Compromís diu que l'informe "acredita la vulneració de les normes de contractació" i "reitera que entre els expedients de contractació públics no s'han observat els principis de publicitat i concurrència establerts a la normativa aplicable, és a dir, s'ha vulnerat la llei" .  Aquest fet "en qualsevol democràcia implica dimissions dels responsables de la conselleria o, si no, del responsable màxim", ha afegit Morera. 

   Per al síndic de Compromís, "el problema de fons és que el PP s'ha acostumat a governar sense control i actua com un règim dictatorial, sense límits i sense legalitat i, el que és més greu, justificant la presumpta il.legalitat"

   Per Morera "un altre exemple d'infracció de llei és la contractació laboral a dit de persones, moltes d'elles vinculades al PP, sense mèrit, ni capacitat, inflant l'administració de personal afí al PP, el que suposa uuna mostra de clientelisme polític". 

 Compromís afirma que la fiscalització de la Sindicatura de Comptes "no és suficient" i ha assenyalat que és "evident que amb aquest informe haurien d'actuar instàncies jurisdiccionals per reparar la legalitat i la justícia".  Compromís ha  apuntat que el seu grup "actuarà en l'àmbit parlamentari per exigir responsabilitats polítiques dels autors de la vulneració de la legalitat".

Per als experts en números i dades comptables i amb el consell de prendre's primer un tranquil·litzant:

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/12/24/sindicatura-evidencia-situacion-quiebra-tecnica-encuentra-generalitat/768410.html

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/12/23/valencia/1293105495.html

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Sindicatura/Comptes/destapa/deuda/desbocada/Consell/elpepuespval/20101224elpval_4/Tes

 -

2 comentaris:

Doblador ha dit...

Els meus amics de TVV no han cobrat. Si ho hagueren fet els socialistes, valga'm déu! Ho hagueren dit inclús en TVV. Valga la broma.

Anònim ha dit...

La situació es molt greu. Mireu si és greu que ahir TVV es va fer eco de la situació. Però en comentar l'informe de la sindicatura, cap comentari de la fallida i dir simplement que la sindicatura havia dit que Zapatero no tractava bé la comunitat. Vergonyós.