L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 14 de desembre del 2010

INFORME: No és or tot el que brilla. L'ADICAE recomana aprofitar-se de les dificultats econòmiques de la Generalitat Valenciana, la més endeutada de tot l'Estat.

I és que el deute public que ha emés la nostra Generalitat no són bons per als valencians i valencianes, que som al cap i a la fi qui pagarem el balafiament del govern de Franciso Camps, però si són bons per als inversors. I això no ho diu La Cotorra, sino l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) que ahir en un article valorava com a “producte interessant” el deute públic valencià per valor de 1.000 milions d’euros emesos per la Generalitat (amb possibilitat d'ampliació de 500 milions més).
La rendibilitat és del 4'75% per al minorista però la Comunitat a més ha de pagar un 3% afegits per les comissions d'intermediaris (bancs i asseguradores), que seran els vertaders beneficiaris. En total,  la Generalitat pagarà el 7'75 %, empitjoran més el seu endeutament.
“El finançament a un cost tan alt, revela falta de planificació o un problema d'ingressos des d'una perspectiva fiscal”, explicava la publicació d’ADICAE, que afegia "Recórrer a aquest tipus de bons i a aquest tipus de costos no és molt racional per a les arques públiques”.
La publicació indica que el govern de Franciso Camps es troba en un carreró sense eixida al qual s'afig la qualificació creditícia com Moody’s que han posat al País Valencia l’etiqueta de "perspectiva negativa" a mig termini. Ningú li vol prestar diners a camps, perquè no se’n refien i el Consell els demana als ciutadans i es fa responsable de la seua devolució amb la qual cosa aquests bons no estan protegits pel Fons de Garanties de Dipòsits. 

Els vertaders beneficiaris
El Consell pagarà un 1% de comissió a l'entitat asseguradora de l'operació i un 2% als “col·locadors” del seu deute, és a dir, els bancs i caixes que fan d'intermediaris són qui realment es beneficien de l'operació.
Aquests beneficis es pagaran dels nostres impostos, aquells que el Consell va prometre no pujar per a mantenir els beneficis fiscals presentats sota el lema "Més al teu favor". Ara per ara, som l'autonomia amb major endeutament de tota Espanya en termes percentuals sobre el Producte Interior Brut, un 16%; i els indicadors apunten que amb operacions com aquesta el deute continuarà empitjorant.

Fotografia: El president Camps, que ha vist en el deute públic la manera d'ajornar el problema.
-