L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 10 de desembre del 2010

INFORME: El Consell deixa sense la Renda Mínima Garantida milers de famílies sense recursos.


La Conselleria de Benestar Social parlitza les resolucions de concessió de milers d' ajudes a  famílies necessitades perquè no té diners per  complir l'obligació que li exigeix l'Estatut. 
L'ajuda és només de 380 euros al mes (460 si la unitat familiar iguala o supera les 5 persones), però per a moltes famílies que amb la crisi serien "nous pobres" marca el límit entre la dignitat i la pobresa i l'exclusió social. I des de 2007, complint amb el dictamen de la Constitució Espanyola que assigna la competència de l'assistència social a les autonomies, és una Llei.
Una llei que el Consell pensarà que es pot saltar, almenys així ha passat el present 2010, quan, segons càlcul de la Federació de Serveis Públics d'UGT, fins a 4.200 resolucions que afecten a persones que compleixen tots els requisits es troben retingudes per la Conselleria de Benestar que no té pressupost per a fer front al pagament.
Una política pública que el sindicat qualifica de "cruel i insensible" i assenyala que "destina molts diners públics a espectacles esportius mentre hi ha milers de famílies valencianes que necessiten ajuda per a subsistir"
La Renda Mínima Garantida es contempla a l'Estatut d’Autonomia de 2006,  s'aprova per Llei en 2007 i serà a finals de 2008 quan comença a sol·licitar-se i a principis del 2009 a concedir-se. I poc temps després presenta irregularitats amb  una aturada , comenta  la UGT, que afecta a gent que l'ha sol·licitada per primera vegada i a molts que els tocaria renovar-la.
"El Consell amb l'incompliment abandona milers de famílies en estat de necessitat, incloent-hi famílies nombroses, mares solteres, persones en atur que han exhaurit tots els recursos, i els aboca a la pobresa i l'exclusió social" descriu el sindicat.
La renda es concedeix per a sis o dotze mesos màxim i es pot prorrogar mitjançant sol·licitud fins a 36 mesos. Ofereix uns recursos mínims a famílies que ja han caigut en la pobresa o que pateixen exclusió social pel motiu que siga. En molts casos, la persona que les mantenia ha perdut el treball i son "nous pobres" que mai s'han vist en eixa situació, pobres d'origen laboral.
La greu situació s'agreuja pel canvi de pressupostos donat que després del tancament dels de 2010  no serà fins a ben entrat 2011 quan es puguen tramitar nous expedients. Els que s'hagen quedat sense renovar o han de començar a cobrar, no ho faran almenys fins a febrer del 2011.
I damunt, per al 2011 s'han pressupostat 18 milions d'euros, la mateixa quantitat del passat que sembla ser no hi haurà "per a un forat de nas" i podria acabar-se al mig any un fet que el sindicat qualifica "d' imprevisió i irresponsabilitat absoluta per part del Consell".
I és que com reitera la FSP-UGT el Consell "destina molts diners públics a espectacles esportius mentre milers de famílies valencianes necessiten ajuda per a subsistir". Families que tenen dret per Llei a una renda que el Consell està obligat a donar.

- Text basat en "L'informatiu".
- Foto: La consellera de Benestar Social, Angelica Such, promocionant la seua gestió (Foto: L'Informatiu)
-