L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 29 de desembre del 2010

Hi haurà consens general per oposar-se a les prospeccions petrolíferes?


El grups parlamentaris Compromís a les Corts Valencianes ha anunciat la presentació d'una iniciativa en contra de la realització de prospeccions petrolíferes a la costa valenciana. El PP també s'ha mostrar a favor de presentar iniciatives i vol presentar mocions als ajuntaments, mentre que el PSOE ha indicat que no li agraden perquè posen en risc l'ecosistema mediterrani.

Sobre aquest particular cal indicar que davant de la costa de la Safor, i per tant de la de Tavernes, hi ha autorizada la prospecció en la zona denominada "Gandia", a uns 50 km de la platja. 

No seria la primera vegada que es debatria la negativa a autoritzar prospecciones en les costes valencianes. Així, el Congrés dels Diputats va debatre el 2007 la necessitat o no d'autoritzar-les, i la negativa va ser recolzada per tots els grups a excepció dels socialistes que van optar per l'abstenció. Els socialistes valencians, com ha recordat avui el portaveu del PP David Serra, van donar la callada per resposta.

El secretari general del PSOE valencià, Jorge Alarte, haurà de decidir si els socialistes valencians continuen amb la campanya de desmarcar-se del tema, com ja ha fet l'alcalde de Gandia, Jose Manuel Orengo, i si seran coherents amb els valencians o si pensen seguir actuant com van fer el 2007 respecte a les prospeccions petrolíferes davant les nostres costes. Per començar ja ha dit que "crec que és un greu error" mentre se sumava al rebuig d'Orengo i culpava a la "inacció de Camps" el haver arribat a eixe punt.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, en confirmar que el seu grup presentarà una proposició no de llei perquè les Corts rebutgen "de cap a peus" unes prospeccions que en aquests moments "no tenen lògica", ha manifestat que cal fer una "aposta més decidida per les energies renovables".

Morera ha aprofit també l'ocasio per parlar d'una possible candidatura de Valencia a seu de les Olimpiades i ha acusat el president de la Generalitat, Francisco Camps, d'estar " fora de la realitat" i l'ha instat a deixar-se de "fantasies animades" i a anunciar en el seu discurs de Cap d'Any un augment de les pensions no contributives.
-