L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 28 de desembre del 2010

Com a les millors sales d'audicions d'arreu del Món


El concert de Lorin Mazel amb l'Orquestra Simfònica de la Comunitat Valenciana, dissabte a les onze del mati per Canal Nou, ens va sorprendre la quantitat de sarsuela que van interpretar els nostres músics valencians. No entenem  el perquè de tanta castanyola, o bé és que el provincianisme arriba fins i tot a la nostra música quan més universal potdria ser pel director que tenim a l'orquestra. Una oportunitat perduda per interpretar les peces valencianes que ens agradaria sentir a Londres, Paris, Nova Iork, etc. 

Tot el contrari va passar amb el concert d'ahir dilluns a les set de la vesprada a la Casa de la Cultura. Un director de Tavernes, Vicent Ordiñana Camarena,  ens va fer sentir com si forem a les millors sales d'audicions d'arreu del món. Moltes gràcies.

El concert va començarem amb "Mare Nostrum", l'obra  de Toni Jiménez, present a la sala i que va ser molt aplaudit. L'obra és un autèntic creuer pel Mediterrani i va comptar com a presentadora amb Anabel Sala, donant l'entrada amb la seua veu a cada port musical.

La peça va agradar i molt. Potser, sempre opinió de nosaltres, un poc menys de percusió a la part àrab i haver evitat que de vegades la veu, per tal de sentir-se, anara per damunt de la música, però així és la partitura de Toni Jiménez i la interpretació del nostre director, Vicent Ordiñana, va ser fantàstica i molt aplaudida.Com hem dit, una peça digna de les millors sales d'arreu del món.

En resum, vora vint-i-cinc minuts per a somniar i conéixer la geografia d'un "mar nostre" de pau musical.  L’obra de complexa execució va comptar, a més de la col·laboració especial d’Anabel Sala com a narradora, amb els músics Miquel Guimerà (saxofó tenor) i Miquel Cebolla (Bombardi) com a intérprets de la dolçaina i de Juan Antonio Pérez (clarinet) en l’acordió.

La Banda, amb més de cent músics, oferia un programa variat i exigent a la vegada, un repte proposat pel director. La primera part començava amb el pasdoble “Puenteáreas” de R. Soutullo i acabava, com ja hem dit,  amb la interpretació de “Mare Nostrum” de Toni Jiménez.

La segona part va arrancar amb “Celtic Child” de Bert Appermont on va intervindre la jove soprano local, Ángela Magraner Mifsud, seguida d’“El barber de Sevilla” de Gioacchino Rossini i el “Vals de l’Emperador” de Johann Strauss. El concerto es va tancar amb la interpretació de la “Marxa Radetzky” del pare dels Strauss, i al final el professor Ordiñana va rebre una placa commemorativa de mans del president de la SIUM, Juan José Sala.

Aquest ha estat el quart d’un cicle de concerts que sota el nom de “Directors Locals Convidats” ha comptat amb la col·laboració de músics professionals del municipi i que va encetar José Antonio Cremades, professor al Conservatori d’Alacant; Mario Vercher Grau, director de la Banda Municipal de Salamanca i Joaquín Gimeno Benavent, músic militar i director de l’Escola i Banda de l’Agrupación Musical Villa de Fuente Álamo, de Múrcia. 

-Fotografies: Dos moments del concert d'ahir.
-