L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 20 de desembre del 2010

Carta oberta al Sr. Mariano Rajoy

Sr. Rajoy, benvingut a esta terra d’acollida. Té vostè la legítima pretensió de ser el pròxim President del Govern d’Espanya. Disposa d’una última oportunitat després de les seues repetides derrotes en el 2004 i 2008 davant José Luís Rodríguez Zapatero. Exhibeix la força d’unes enquestes que li són favorables i amaga les seues propostes de futur per a eixir de la crisi. Deixa passar el temps i no es banya. Mira de reüll el que passa en la nostra terra i, Sr. Rajoy, en els nou mesos que vostè no ens visita hem estat notícia en tota Espanya i no precisament pels nostres èxits econòmics, socials o culturals. Des que ens governa el seu partit, la terra de les flors de la llum i de l’amor, s’ha anat transformant en la terra de l’atur, el balafiament i la corrupció. Esta última característica s’ha vist incrementada en els últims nou mesos. 

¿Contínua pensant que Carlos Fabra és un ciutadà exemplar? Considera normal la implicació i imputació de la majoria de la cúpula directiva del seu partit pels jutjats?. Afirmant la presumpció d’innocència per a tots els ciutadans, no creu vostè que els polítics, i mes encara els governants, han de donar exemple i assumir les seues responsabilitats? Quines receptes econòmiques ens esperen, les mateixes que en la nostra terra aplica el Molt Honorable Francisco Camps? D’esta manera, què podem esperar de les seues propostes de govern? Més atur? El seu model és l’acció de govern del seu president regional i President de la Generalitat? Com combatrà vostè el dèficit públic? Amb les receptes Camps el model de les quals és que ací la festa no s’acabe mai? El nostre nivell de deute és superior al 16% del PIB, quasi 20 mil milions d’euros mentre que l’Espanya intervinguda pel directori europeu se situa propera al 10%. És a dir, gràcies a les receptes populars, Espanya podria acumular el doble de deute públic. 

I si parlem d’atur les xifres no enganyen. L’economia que impulsen els seus subordinats en la nostra terra es basa en un model especulatiu de baixa productivitat centrada exclusivament en el monocultiu de la rajola. Així ens ha anat. Superant en atur 3 punts la mitjana estatal i amb uns nivells en educació de suspens. Quasi el 40% dels nostres joves no finalitzen l’educació obligatòria. És esta la seua proposta per a Espanya?. I si ho desitja podem entrar a comprovar com es ressent la democràcia en la nostra terra, amb reiterats episodis de censura o de control partidista de mitjans públics. Ho deixarem per a una altra ocasió.

Sr. Rajoy, vostè no pot mirar cap a altre costat i xiular com si li fóra aliè el que passa en esta terra. Vostè és el President Nacional i el Sr. Camps el President Regional en la Comuniad Valenciana del seu partit. Així és, i tots els valencians i valencianes hem vist al President Camps acatar les seues decisions abans que defensar els interessos valencians. Ho lamente com valencianista però així són les coses. 

Sr. Rajoy, els valencians podem dir ben alt que si la seua alternativa són les receptes de Franciso Camps, vostè no pot ser President del Govern d’Espanya. Aniríem a pitjor. Els valencians i valencianes hem patit 15 anys de governs del PP i no podem estar contents de com ens han anat les coses. Vostè té un problema amb nom i cognoms i l’herència que deixa en la nostra terra és nefasta per al futur immediat i el de les noves generacions. Pense-ho i gaudisca de la nostra terra.

Enric Morera
Diputat de Compromís. Secretari General del Bloc