L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 de novembre del 2010

Rafa Xambó conferenciant de "Les Rutes de la Xara"

El professor de la Universitat de València, Rafa Xambó va donar la conferència cinquena amb el títol: “Memòria quebrada i consens mediàtic". I va respondre a l’expectació creada.

Començà amb una anàlisi de les dades recollides en els primers temps de la transició amb les quals demostrava que independentistes i nacionalistes són el 9% de la població, i com la intenció de vot havia estat sense repercusió al País Valencià pel famós 5%, imposat pels partits de Madrid (UCD, PP, PSOE) i necessari per ficar veu i cara a un projecte.

Va fer un repàs del tractament de l’ús del valencià per part de les autoritats que segueixen “Regnant a València” així com les malifetes envers els nostres símbols cas de la denominació de “Regne”, “País” i l’aparició de “Comunitat”.

I l’anàlisi de la premsa des del 1975 fins a l’actualitat, totes pertanyent en un principi al “Movimiento”. De les emissores de ràdio des d’aleshores ençà. Del paper que han jugat els polítics per assegurar-se’n periodistes “palmeros”. Cal destacar com mitjançant les il·lustracions de les portades, diaris com “Las Provincias”, manipulaven la informació.

Per concloure, va dir com el partits que han exercit el poder ací han estat més pendents d’acontentar els interessos nacionals –Madrid- que no de promoure solucions als interessos de la població valenciana.

Amb l’esperança que INTERNET ens aprope i ens allibere de les intoxicacions mediàtiques que sofrim, es tancaren les dues hores d’una conferència amena, documentada i no gens caòtica –com s’empenyava el conferenciant en qualificar-la- i que responia més al desig de refondre, en poc temps, la lluita per tancar la ferida oberta i ens combregà per continuar endavant com a projecte de País.

Cal recordar que Rafa Xambo és també un dels cantants de la “nova cançò” i des de l’anys 80 compagina les tasques universitàries amb aquesta activitat.