L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 20 de novembre del 2010

L'economia de la Generalitat continuarà agreujant-se. Moody's veu al Consell incapaç de reduir el dèficit

L'agència de qualificació financera Moody's considera que la situació financera valenciana a mitjà termini seguirà agreujant-se. L'agència afirma que hi ha una significativa incertesa sobre la capacitat per complir amb l'objectiu de mantenir un dèficit en relació al PIB establert pel Govern Central, del 2,4% el 2010 i del 1,3% el 2011.

Es destaca la falta de contenció de les despeses duta a terme pel Govern de la Generalitat en els últims anys, en els quals s'ha superat el límit de dèficit del 1,75% del PIB regional el 2009 i això implica perspectives de dèficit de prop del 3% a finals del 2010.

Moody's recorda que el 2010 la Generalitat Valenciana ha hagut de finançar un dèficit significatiu del 18% dels ingressos d'explotació, el que augmentarà la seua ràtio deute / ingressos d'explotació al voltant d'un 150% (121% el 2009). Pel 2011, aquesta relació és probable que represente aproximadament el 160% dels ingressos d'explotació.

El Consell ja va emetre 1.000 milions de deute a l'estiu i esperava poder emetre altres 1.500 abans de final d'any. Per a això necessita l'aprovació del Consell de Política Fiscal i Fiancera. I vista la previsió de dèficit autonòmic que ahir va fer Moody's, l'opció sembla quedar en l'aire.

- Font: "El Mundo", "El Pais"

Sobre aquesta qualificació; el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), considera que el govern de Francisco Camps “és una arma de despesa massiva” i això ho ha ratificat l’agència de qualificació Moody’s, que ha posat una nota al deute valencià pitjor que la mitjana espanyola.

Per a Morera, “esta és la trista herència que ens deixa Camps i que ratifiquen agències internacionals, que veuen com un govern autonòmic és incapaç d’anar solucionant el greu problema de deute públic que té. És més, nosaltres creiem que en Moody’s estaran sorpresos per la gran facilitat de despesa en coses improductives i inservibles per a la societat valenciana que té el Consell de Camps i per això li han posat una nota pitjor”.

Morera ha declarat que la nota A1 que li han posat al deute de la Generalitat, “és preocupant perquè després d’eixa nota ve altra -que amb la gestió de Camps segur que en vindrà- que són les que es coneixen en l’actualitat pel que ha passat a Grècia i farà que els bons que emeta la Generalitat tinguen la qualificació de ‘bons fem’, com coneixen els tècnics a les emissions de deute poc fiables i ja sabem que de poc fiar és el govern de Camps”.

- Nota de premsa de Compromís-Bloc

-