L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 15 de novembre del 2010

INFORME: Som la regió amb la menor transparència en urbanisme i obres públiques


Som la regió amb el menor nivell de transparència en matèries d'ordenació del territori, urbanisme i obres públiques, amb un percentatge del 38,5 per cent, segons l'Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA), sistema d'avaluació que des de fa tres anys realitza l'ONG Transparència Internacional, per avaluar el nivell de transparència dels 110 ajuntaments més grans d'Espanya.
En concret, l'ITA avalua cinc àmbits de l'actuació municipal mitjançant 80 indicadors. Els àmbits analitzats per determinar el nivell de transparència són la informació sobre la corporació municipal, les relacions amb els ciutadans i amb la societat, la transparència econòmica i financera, la transparència en la contractació de serveis i en urbanisme i obres públiques.
Lizcano, preguntat també per una presumpta relació entre les males dades de Balears i la nostra terra amb els casos de corrupció dels últims mesos, ha recordat que l'estudi és un "índex de transparència i no de corrupció". "Mesurem només el nivell d'informació i els resultats són segons els indicadors que hem utilitzat", ha afegit per explicar que les dades podien haver estat diferents.
Els altres ponents presents a l'acte han coincidit que l'índex de transparència, si bé no combat directament la corrupció, posa un "focus" sobre l'administració pública, "fent més difícil la corrupció", segons ha indicat l'advocat i president de la Fundació Ortega-Marañón, Antonio Garrigues.

AJUNTAMENTS
L'ajuntament de València ha registrat una baixa qualificació de transparència, en total, un 38,8 per cent en transparència global, i la referida a l'urbanisme la puntuació més baixa, amb un 35,4 per cent.
L'ajuntament d'Alacant, s'aprova amb el 57,5 per cent, encara que la transparència en relació a la informació econòmica i financera adquireix una baixa puntuació, del 21,1 per cent.
Finalment, l'ajuntament de Castelló, és el que obté una millor puntuació, amb un nivell de transparència global del 80 per cent, i la relacionada amb la informació econòmica financera on adquireix un excel.lent, un 94,7 per cent.

- Font: La premsa diària
-