L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 9 de novembre del 2010

INFORME: A 25 de desembre, fum, fum, fum


Això mateix, com que s’acosta desembre i també les eleccions… doncs, comença la venta de fum.

A vint-i-cinc de desembre, fum, fum, fum
A les eleccions municipals, fum, fum, fum.

Al BOP 261 del passat dia 3 venia un “Anuncio de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda sobre fichas de planeamiento y gestión de la homologación y Plan Parcial del Sector "Marenys" de Tavernes de la Valldigna” i que, la veritat, no li vam voler prestar massa atenció ni publicar res perquè “era más de lo mismo”.

Avui, hem de canviar, després de llegir que el nostre govern municipal està convençut – almenys això afirma el diari Levante – que executaran el sector Marenys 2A (vore la fotografia). Un sector que tothom sap ha tingut molts i molts entrebancs, i alguns estan irresolts, “i lo que te rondaré morena”, des què sobre el 2002 el ple municipal aprovava el projecte.

Breu història d’un projecte
Un projecte que naixia inicialmet sobre un centenar de mils de metres – la zona costanera que afectava les casetes de l’entrada de Magraner – i que per arte de màgia i dels vots de la majoria absoluta del PP i el “deixar fer” del PSOE, s’ampliava a tot el sector Marenys 2A: més de mig milió de metres i més de 2.500 cases.

Només el Bloc es va oposar i argumentava que això no era una ampliació sinó un projecte nou, i com a tal, s'havia de comtemplar. I és que no només multiplicava per 5 els terrenys afectats sinó pel tipus d’infraestructures que s’haurien d’executar: construir 2.500 vivendes noves i la corresponent zona de reserva per a hotels, mercats, escoles i un passeig marítim, etc. Per fer tot això calien obrir carrers, nous vials, noves carreteres d’entrada i eixia i adequar el projecte a minimitzar el perill d’inundacions. Practicament era una supeficie com la platja d'aleshores, del 2002.

Us estalviem la qüestió d’empreses que es presentaven com a aspirants per urbanitzar i l’adjudicació que ha quedat en no-res. Ara això si, cal dir que inicialment no es va contemplar en el projecte cap de les qüestions-solucions exigides en el PATRICOVA, el pla contra inundacions, a pesar de les advertències que feia el partit valencianista. Davant eixe oblit conscient, el portaveu del Bloc manifestava en el ple final d’aprovació: “Estem en el 2002, i arribarà el 2007 i no haureu posat cap de rajola”, paraules que provocaren més d’un somriure i rialla en el banc del PP.

Però.... Ha passat el 2007, estem en el 2010, passarà el 2011 i quasi ben segur el 2012… i al final com la cançó: “passaran muchos más”.

Marenys 2A, ara mateix
El pla parcial del Sector Marenys 2A, afecta els terrenys que hi ha entre Padur a l’entrada del Valenciano més o menys, i que no hem de confondre amb el PAI Bancaja. L’any 2005 es va aprovar el pla parcial, amb condicionants. El primer escull a resoldre va ser la inclusió de les mesures correctores que contempla el PATRICOVA; després solucionar la falta d’aigua per a ús humà que es va resoldre amb la legalització d’alguns pous i quedava el tema a resoldre dels accessos. Recordem que la Generalitat va dir que no concediria noves llicències a la platja mentre la carretera no es millorara que, com sabeu, es va complir fa uns anys.

Tema a banda, però que cal recordar, és si eixa única carretera és prou per a tota la platja i més ara, que el tema torna a estar calent perquè la Generalitat acaba d’anul•lar el projecte de connexió nord, que havia de crear una nova entrada-eixida per la zona de la Goleta a l’AP7 i la futura autovia. Ens respondreu que no, que calen millors accessos i queda clar que en cal un nou al sud, que podria aprofitar el Camí Séquia la Bova.

Arribats ací tenim un altre entrebanc i fort: la depuradora. Si les nostres informacions no fallen, no es podrà executar cap sector urbanístic a Tavernes mentre no s’execute. Tots els sectors han de connectar amb ella, excepció feta ens diuen, del sector 12 que ho farà a la vella de La Goleta.

¿I que passa amb la depuradora nova? Doncs que sembla ser per ara i mentre no canvien coses una nova venta de fum. En febrer del 2009, a bombo i plateret, es va firmar el conveni que no s’ha iniciat. I dubtem que s’inicie prompte –si es fa – per la situació econòmica de la Generalitat i del mateix ajuntament de Tavernes. El projecte contemplava una inversió de 36 milions (suposem que ara ja seran més) i l’ajuntament havia de comprar terrenys i pagar redacció del projecte.

De tota manera, hem pogut escoltar de gent habitualment ben assabentada, i del sector de la construcció, que després de la negativa completa de la Generalitat a l’execució del PAI Bancaja s’estaria pensant a modificar el projecte de depuradora per un més menut i realista. La frase final d’aquestes persones era quelcom així com: “Xe, d’ací quatre anys ja en parlarem de com estarà el tema”.
I és que no hi ha un clau per a res.

Mes informació:

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090226/safor/generalitat-invertira-millones-para-20090226.html

-