L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 17 de novembre del 2010

Continua el cicle de conferències "Les rutes de la Xara"

Una molt bona conferència de la professora Rosa Monlleó, de la Universitat Jaume I de Castelló ha estat la tercera que la Casa de la Cultura de Simat ha acollit dins del cicle "Les rutes de la Xara".
"La repressió moral i de gènere" , un tema molt complex, va ser explicat de forma amena i instructiva. Va contar la repressió contra les dones amb un esquema molt elemental, parlant de la influència de l'església en el pensament repressor del franquisme amb un planetjament seriós dins del marc de l'anecdota. Això ens portava a succeits que diriem són més que ridículs des del punt de vista de la sociatat actual i fins i tot arribaven a produir risa entre el fidel auditòri dels cursos.
Una conferència que de ben segur tots els presents recomanarien a les seues amistats una vegada escoltada. Moltes anecdotes coneixem, però aquella dels anys cinquanta on es prohibia les casetes de més d'una persona per a posar-se el banyador a la platja de Castelló i com en la foto veiem eixa caseta unipersonal per tal de no incitar els mals pensaments amb les de més cabudes. O vore com demanaven permís les dones als seus pares per poder matricular-se a les assignatures de la Universitat. En fi, un fil continuu d'anècdotes que fan que els cursos, xarrades, conferències que organitza l'Eladí Mainar com a responsable de La Xara siguen un descans per a la ment després d'una llarga jornada i de vindre de llocs com Gandia o la Ribera.
Aquesta conferència la podreu tornar a escoltar el dia 27 a València als local d'Acció Cultural.
Nosaltres només dir que no ens estarem d'escoltar al vingut des de Valladolid, no al seu famós alcalde ginecòleg i misogin del PP i sobre el qual ben de segur alguna pregunta, sino al professsor Ricardo Martín de la Guardia. El tema a tractar: "La transició en el seu context". Interessant.
-