L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 12 de novembre del 2010

Cicle de conferències a Simat


A Simat es va celebrant un cicle de conferència, la segona de la qual tenia lloc ahir dijous dia 11 amb el títol " La memòria de la transició : una ferida oberta ". Coordina el cicle de conferències el professor d'història, Eladi Mainar, i està organitzat per la Universitat de València i l'editorial la Xara.

El cicle compta amb la col.laboració de tots els ajuntaments de la Valldigna excepte el de Tavernes, i empreses com Aguagest, Residència Bonestar, Frutas Bollo, Juan Motilla, Ubeda Abogados, i Comunica't. Cal donar les gràcies i fer menció dels col.laboradors perquè gràcies a aquestes empreses i sense eixir de la nostra Valldigna podem tindre unes conferències que bé voldrien algunes grans ciutats valencianes. I tindre, sobretot, l'oportunitat de poder debatir, preguntar, diferir de les propostes que tan asssenyadamnet presenten els professors convidats.

Doncs bé, ahir li tocava el torn al porfessor de la Universitat d'Alacant, Josep Miquel Santacreu, parlant de la transició democràtica al País Valencià. Ens va presentar una cronologia de fets que explicaven totes les dates per a ell fonamentals d'aquest pas d'una dictadura a la democràcia, i que ja va recollir a un llibre a l'any dos mil. Deia el professor Santacreu que vistos els canvis polítics donats en aquestos darrers vuit anys, ja faria algunes revisions com historiador al propi llibre. Després hi hagué un torn de intervencions que presentava el nivell de les setanta persones que assisteixen aquestes xarrades.

La pròxima serà sobre " La repressió moral i de gènere" de part de la professora Rosa Monlleó de la Universitat "Jaume I" de Castelló, el dia 16 de Novembre, també a les set de la vesprada a la Casa de la Musica de Simat.

Felicitem des de la Cotorra al professor Eladi Mainar perquè ens permet tindre un altre cicle de conferències sense eixir del nostre petiti territori. Un luxe cultural donades les coses dels temps actuals.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cotorra, tot i agraïr les conferències, l'organitzador, Eladi Mainar, cal posar les coses clares, utilitza la poltrona política per fer coses del tot criticables (i en tenim un fum de documentació d'aquest Sr.). La cultura quan es fa servir per interessos personals i actuant amb l'egolatria d'aquest senyor cal mirar-la amb lupa. Ens cal ser més crítics, raonables i objectius, sincerament. Les ensabonades gratuïtes, son aixó, gratuïtes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

És una opinió més.