L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 2 de novembre del 2010

ARTICLE D'OPINIÓ: Sobre la jubilació als 67

Hem de discutir idees, el pensament únic no ens serveix per a res. Es doctrina per a crèduls, i això es el que estan fent amb els milers i milers de treballadors i treballadores del País Valencià, que es el meu àmbit. Començarem per dir que els que han produït el deute privat en deute públic, són els que ens diuen com hem d'eixir d'aquesta crisi per a guanyar ells molt més. Les empreses tenen diners però no els trauen, ja que el més important per a ells es exprimir la situació actual, una de tantes és el treballador, que d'això ja s'encarreguen ells, pels convenis, per les EREs, per les reformes laborals. Sempre acaben els nostres governs fent el que més els interessa a aquestos grups amb els seus economistes jornalers que tenen.
Em vaig adonar de com s'actua quan els PAIs a Tavernes: una empresa privada arribava a uns acords amb les representants del poble i es convertia en empresa pública, i el poble en iniciativa privada a l'hora de defensar els seus interessos. I per ací no passe.

Que volen que la gent treballadora, la que porta des de la pubertat treballant, se'ls allarguen dos anys més de treball per a que visquen molt millor, ja que viuen més anys, per tant cobren més jubilació, les rendes més altes. Això es un abús de poder i per ací no passe, ni jo ni els que tenim un mínim d'educació.
Passe per què vulguen tindre aturats per abaratir el jornal dels assalariats, passe que contracten estrangers per abaratir els jornals o bé que facen treballs que als d'ací no els agraden. Però que els intenten vendre amb propaganda que no hi hauran diners per a pagar la jubilació: això es una fal•làcia per a fer por.
Explica el professor Vicens Navarro que las relació del PIB respecte al cost actual es de un 6% per a les pensions. Demostra clarament que a l'any 2050 serà d'un 15 % segons diuen del PIB d'aquell moment, però no ningú té en compte que el PIB haurà crescut per damunt del 2'5 de l'actual, i seguirà la situació millor del que esta ara.
El que volen es agarrar el pastís de les jubilacions negociar-ho els grans bancs per a pagar el deute actual que tenen, que per cert ja el paguem nosaltres tots amb impostos i part del jornal, i seguir deixant-se diners i enriquint-se. No. L'exemple és ben clar. Tenim uns plans de pensions negatius perdem diners i son privats, damunt no ens els deixen agarrar en estos moments de crisi, i això que perdem. No ningú ens defensa d'aquestes pèrdues, sols en diuen que esperem que vindran temps millors que serà quan ens jubilem. Si vindran temps millors, no ho seran també per a les jubilacions públiques. Vaja contradicció.
En fi, es demostra que la productivitat ha augmentat des de 1979 fins al 2009, que son eixos quaranta anys que ens separen del 2050, si ha augmentat en un 77%. No esta mal com s'han portat el treballadors i treballadores espanyoles en temps de democràcia. I ara volem democràcia per a dir-nos que hem de treballar més, quan sabem que això no és cert. Tenim uns treballadors exemplars, mireu l'esport, tenistes, motoristes, automobilismes, basquet, futbolistes, què és el que esta fallant??
Que no ens enganyen, serem més rics respecte al PIB, tindrem més productivitat i per tant, per a no excedir-me, no cal que treballem dos anys més per a poder cobrar la jubilació que ens mereixem. Però la por també juga. I certament ho fan molt bé tots estos estudis pagats per a baixar-nos la moral. Els seixanta-cinc esta molt bé per a jubilar-se a la nostra societat. La resta bufes de pato. I espereu que ara ho arreglaran tot privatitzant. El que hem d'aguantar els que llegim.

Jaume Talens
-

1 comentari:

La Cotorra de la Vall ha dit...

No s'admeten comentaris als articles d'opinió.

Recordeu que podeu enviar-nos els vostres articles d'opinió que publicarem plenament identificats amb el vostre nom i cognoms.