L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 d’octubre del 2010

Les Corts Valencianes, amb el vot en contra del PSOE, aproven demanar al Govern Zapatero que no congele les pensions.

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimecres, amb els únics vots en contra del PSOE, una proposició no de llei en què es demana al Govern central que no congele les pensions i adopte les mesures oportunes perquè els pensionistes recuperen el poder adquisitiu.

Compromís i Esquerra Unida (EU) han donat suport a aquesta proposta tot i que han posat de manifest que són moltes les qüestions que els separen del PP en matèria de pensions i han apuntat també que l'interès dels PP amb aquesta qüestió és utilitzar-la com a forma d'atacar al Govern central.

El portaveu d'Economia del PP, José Marí, ha acusat el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, de prendre aquesta mesura, amb "la complicitat" de tots els diputats socialistes, amb l'únic objectiu de "salvar una legislatura que estava esgotada des que va començar ". El diputat Marí ha defensat que el que compta és que el PP mai va baixar les pensions i el PSOE sí que ho ha fet.

El diputat del PSOE, Vicent Sarrià, ha manifestat que resulta "evident" la insistència del PP per convertir el parlament valencià "en una tribuna més d'oposició" al Govern d'Espanya.

La portaveu adjunta de Compromís Mónica Oltra ha admès que resulta "sarcàstic" que siga el PP qui recrimine al Govern central que estiga fent pagar la crisi als més debils, quan a la Comunitat Valenciana és aquest col.lectiu format per aturats o dependents el que més l'està patint.

Monica Oltra ha assegurat que el PP ha trobat en el tema de les pensions "una mina per arriar a Zapatero", i ha explicat que el seu grup vota a favor d'aquesta proposta perquè està en contra de la congelació, però ha advertit al PP de que en aquesta matèria ells no estan en disposició de donar lliçons "ni econòmiques ni morals".

La diputada d'EU Marga Sanz ha incidit també en les diferències que existeixen amb el PP en aquesta matèria, però ha puntualitzat que també estan a favor de defensar el manteniment del poder adquisitiu de les pensions, ja que el contrari suposa retre "homenatge" al sistema de mercat.
-