L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 12 d’octubre del 2010

L'Ajunt de la Bota: Les cançons del poble


Hem assistit a la Casa de la Cultura a la presentació del CD del grup de música popular de Tavernes “L’Ajunt de la Bóta”. Valia la pena anir-hi només per vore les fotografies d’època projectades que et situaven als anys en que foren elaborades les cançons, i si a això li sumem que les escoltarem cantades per L’Ajunt de la Bota la vetlada ens va resultar curta i molt emotiva.
La primera fotografía era un carro dels anys cinquanta, ple de gent cantant i mentre sentíem “Pepe Tono”, “La Barraca”, “Els Ous de Pasqua”, “Mareta, mareta”, “Els Rebutjats”, “Els Panxuts”…
I era una Casa de la Cultura gairebé plena, i molts dels assistents amb vora setanta anys per recordar-les i cantar-les. I també eren joves a la sala, i els néts d'alguns components, una generació que no podia deixar de cantar el treball tan ben realitzat per l'equip de L’Ajunt de la Bota.
Fenomenal el treball fet pels “veterans” Vicent Grau i Pep Ortiz, junt a Ximo Cafarena així com les veus , magistrals inclús en els gestos, de Marisol, Amparo Vercher i Reme Gandia (Fotografia 1).
I perquè la gent rebera una bona información Vicent Grau “Pacum” ens anava explicant com recolliren les cançons, inclús ens va dir que algunes de les persones que les havien dictades eren a la sala. I el record emocionat a Miguel Angel, Juanjo el Mejicano i Vicent Fenollosa, rector que fou de Tavernes, i tots tres cantants durant temps del grup i que ja no són entre nosaltres.
La sala plena, pero de segur que si se n’hagueren assabentat, hauria estat molt més plena.El nostre folklor no es pot perdre i tenint persones com les que hi havia damunt l’escenari, que fan tant per la nostra música, és difícil. Són cançons que les coneixem, que ara són nostres, de Tavernes gràcies a aquest, d’una musicalitat i d'una excel·lència que ja la voldrien alguns altres pobles que presumeixen tant .
I al final, els components actuals feren pujar a l’escenari als components antics, alguns d’aquells 21 que des de 1969 han format part del grup i que per una o altra causa, avui dia no canten: Toni el Patet, Miquel Joan, Víctor Peris, Pep Montoya, Maria Encarna Gimeno (Fotografia 2)… per tal de cantar tots plegats, i com acomiadament, la cançó que li dóna el nom al grup: “L’Ajunt de la Bota”.
Ja sabeu que hi ha un CD enregistrat d’aquestes cançons. Només un consell: no se’l perdeu, compreu-lo, escolteu-lo i canteu-lo. Cançons del poble i per al poble, com solia dir-se en aquells anys 70, quant va nàixer el grup.
Enhorabona a tots els que, d’una forma o altra, al llarg de vora 30 anys, han mantés la flama del grup.

2 comentaris:

Rabosa ha dit...

Quina llàstima no haver-me'n assabentat a temps! Jo hi haguera anat ben a gust amb els meus. Espere que un acte així es repetisca i poder anar a gaudir amb aquesta gent de 1a.

Anònim ha dit...

El dia del Clot els vaig escoltar en directe després de molts anys, ( quasi tants com els anys que no anava al Clot el dia del porrat) i va ser una de les nits millors de l'estiu d'enguany