L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 7 d’octubre del 2010

El PP rebutja la proposta de Compromís perquè els llibres en primària i ESO siguen gratuïts. Compromís reclama la gratuïtat del menjador i transport.

El PP de les Corts Valencianes ha rebutjat en el ple d'avui dijous una proposició no de llei del Grup Compromís on es reclamava que, de manera immediata i urgent, el Consell adoptés mesures per garantir la gratuïtat total dels llibres de text a tota la població escolar que cursa els estudis obligatoris en centres mantinguts amb fons públics.
També ha proposat Compromís que el Consell incloga en cada un de l'exercicis pressupostaris, començant per 2011, les partides necessàries per garantir la gratuïtat total i ha recordat que ara mateix no existeix un programa de gratuïtat sinó un simple programa d'ajuts.
Compromis ha recordat que les Corts Valencianes van aprovar per unanimitat el 1987 la gratuïtat dels llibres de text i ha sol·licitat que el "bono llibre" siga "de veritat i que els alumnes tinguen els llibres de forma gratuïta", perquè els llibres "valen més del doble que la quantitat que dóna el bono llibre". També ha plantejat la mateixa mesura per a menjadors i transport escolar.
Compromis entén que aquesta mesura serveix per "afavorir la igualtat d'oportunitats", mentre que el PP pensa només en un sistema educatiu "d'elits, més que un d'iguals" i ha recordat que la Constitució Espanyola, al seu article 27.4, estableix que l'ensenyament bàsic és obligatori i gratuït.
Les propostes han estat rebutjades per la majoria del PP.
-