L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 5 d’octubre del 2010

El ple aprova una pujada de l'IBI del 5% per al 2011

Tal com vam avançar l'any 2011 l'IBI només apujarà un 5%. Es quedarà també prou per damunt de l'IPC, però no serà eixe 20% que s'havia comentat.
Tranquils, que no ens escaparem. Eixe 15% s'augmentarà a les pujades dels anys vinents 2012, 2013 perquè, en el termini de 10 anys des de l'aprovament de la revisió cadastral, s'ha d'assolir el sostre d'augment que marca. Així que, la pujada només és un parentesis, un poc de calma recaptatòria potser motivat perquè l'any 2011 és electoral i també potser perquè ens volen vendre'ns la burra de que no han pujat tant l'IBI.
Els autors de la gran gesta: el PP i el PSOE que van votar el 5%. Esperem que també expliquen als ciutadans i ciutadanes el que acabem de dir: que el 15% de diferència s'acumularà els pròxims anys.
Bloc i EU no aprovaren la pujada. Els motius, entre altres: estem en crisis i representa una gran pressió als veïns, apuja més que l'IPC, els valors que ara s'apliquen queden molt lluny dels reals de mercat. Però potser també cal recordar el que va dir el portaveu del Bloc, Jordi Juan: el govern municipal no hi té una política econòmica clara i coherent.
I és que un any defén i aprova uns números i al següent, tot el contrari, cosa que ens va afegir a nosaltres: ¿Els números es ballen segons interessa? ¿Igual es va avant que enrere? I ens en recordavem d'un ball dels setanta: la yenka.

Izquierda, izquierda, derecha, derecha
adelante, atrás
un, dos, tres.
-

2 comentaris:

Un de Tavernes ha dit...

Va ser "curiosa" per no dir altre adjectiu l'argumentació de l'alcalde sobre la pujada de l'IBI.

Segons Manolo, el PP de Tavernes no ha pujat ni puja els impostos (toca't el nas!!).

Ara resulta que cada any paguem més diners i el PP no puja els impostos (algú està estafant-me).

A més a més va fer una proposta que em pareix demencial: que l'Ajuntament s'endeute enguany fins al 125%, el màxim legal permés, per contrarestar la decisió de la Vicepresidenta Salgado de no permetre l'any que vé, endeutar-se més als Ajuntaments amb més d'un 75% de deute.

Va proposar endeutar-se i guardar els diners "en un caixó" per si de cas.

I mentres el Pla de Sanejament del deute de l'Ajuntament passant-se'l pel "forro".

Com van a pagar el deute?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si com es va dir en el ple d'aprovació dels pressupostos el deute municipal està al voltant dels 17 milions, no sabem quans pocs euros faltaran per arribar a eixe 125%.

En això el donem tota la raó: Des dels darrers anys d'Eugenio Pérez es venen fent plans de sanejaments, que al final no aprofiten per a res perquè el PP no acompleix ni els propis plans. Això tots els anys l'oposició li ho retrau al PP, però les majories absolutes són les majories absolutes.
I els deures sense fer.