L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 18 d’octubre del 2010

Compromís vol una llei que facilite als escolars malalts crònics rebre una educació equiparable a la resta de l'alumnat

El Grup Parlamentari de Compromís sol·licita al Consell que aprove una normativa on establesca el dret dels escolars amb alguna malaltia crònica que els impossibilite la presència a l'escola a rebre una educació equiparable a la resta de l'alumnat. "Hi ha molts que necessiten una resposta normativa per part de les administracions públiques que resolga les necessitats educatives especials amb l'objectiu d'aconseguir una escola comprensiva i integradora".
La resposta a aquest alumnat amb necessitats educatives especials segun Compromis és "una normalització i una integració escolar" dins de la diversitat educativa en tots els nivells, etapes, cicles i graus del sistema no universitari valencià, sobretot aquells alumnes que pateixen malalties cròniques.
I és que per a Compromís cal "garantir a l'alumnat amb aquestes necessitats especials l'escolarització un ensenyament equiparable a la resta d'escolars, tasca que ha d'afrontar el sistema educatiu valencià, ja que fins ara no hi ha cap normativa àgil i eficient per compaginar la malaltia i tindre les classes de manera continuada. I això impossibilita el desenvolupament d'una trajectòria educativa en condicions".
Per tot això, Compromís sol·licita que les Corts insten al Consell a promoure una normativa que articule el dret a què els escolars amb alguna malaltia crònica puguen rebre una educació, en domicili, equiparable a la resta d'alumnat, habilitant els mecanismes necessaris i el suficient professorat especialitzat per donar compliment a aquest manament constitucional.
- Font: Nota de premsa de Compromís i Agència Europa Press
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

No sé si servirà per alguna cosa, però a Balears tenen el que s'anomena SAED (Servei d'atenció educativa domiciliària), que més o menys ve a ser com un lligam entre el centre on està escolaritzat l'alumnat i la família.
Sol haver un, o més d'un educadors, que sovint vénen al centre a demanar la programació d'aula i el material necessari per tal de treballar-ho des de casa.
Al següent enllaç trobareu més informació sobre el servei:
http://weib.caib.es/Centres/serveis/saed/saed_.htm
Ja sé que des de la Cotorra no es podrà solucionar gaire cosa, però sempre és interessant estar informats.
Gràcies i continueu amb la vostra tasca, ja que la gent del poble que per motius laborals no hi és es pot sentir més a prop.