L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 1 d’octubre del 2010

Com a valldignencs hem tingut sort, com a valencians ens han estafat


La Valldigna ( i també Xeraco) està de sort perquè, segons s’ha fet públic, dins dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2011 i en els fons del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí es contempla el projecte de l’obra “Drenaje de la cuenca del río Vaca” (fore la fotografia) amb un pressupost total superior als 36 milions d’euros. El període d’execució es contempla fins el 2013.

Ara només cal esperar que, per fi, s’execute una obra que ja es va plantejar quan Aznar, del PP, era president de l’Estat i que per unes o altres raons no s’ha iniciat mai.

I si a els de la Valldigna podem dir que estem de sort en l’aspecte global de comarca, com a valencians no podem afirmar el mateix, sinó més bé al contrari perquè la inversió estatal en el País Valencià abaixarà un 28%.

I això passa davant de la docilitat d’Alarte i la d'un PSOE valencià lliurat a un Zapatero que ens porta a la ruïna als valencians, sumant-se a la mala gestió del PP com a govern valencià. Només un fet: Alarte fa una setmana demanava que ens unírem tots contra el femer nuclear de Zarra i avui Zapatero ho desautoritza dient que el tema ja està fet. Torna a deixar per enèsima vegada en ridícul a Alarte i els PSOE que ho accepten amb resignació beatífica. Els socialistes sembla ser renuncien a defensar els interessos dels valencians.

La primera reacció ha vingut del portaveu de Compromís en els Corts Valencianes, Enric Morera que ha qualificat este matí la proposta d'inversions a realitzar per l'Estat a través dels pressupostos de 2011 al País Valencià com “una estafa a la ciutadania valenciana i a l'aportació que fem per a generar riquesa a Espanya. Rebem un finançament injust, que ens deixa en la cua i les inversions de l'Estat perjudiquen a la nostra economia greument perquè no estan adequades ni a la nostra aportació fiscal ni a la nostra productivitat”.

El líder valencianista considera que “rebem un tracte fiscal injust per part de l'Estat i les seues inversions no col·laboren al nostre desenvolupament, suposen un fre per al potencial econòmic. Les inversions que ha anunciat el delegat Peralta i que consenteix Alarte són vergonyoses ja que en la seua gran majoria es tracta de propostes no avaluables, relacionades amb el manteniment d'instal·lacions públiques. Són assignacions que amb modificacions pressupostàries ulteriors desapareixen per art de màgia. Són en definitiva una estafa en tota regla, amb engany bastant i amb la intenció de lesionar el legítim patrimoni dels valencians”.

-