L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 29 de setembre del 2010

Una pedra ( i grossa!!) enmig del camí.


De bell nou els valencians i valencianes hem ensopegat en la mateixa pedra: el PP i el PSOE. Désprés d’haver-los escoltat en el debat “de la Comunitat” parlar del deute històric, a l’hora de la resolución, s'han oblidar d'exigir-lo al govern central. Una demostració més de quin peu coixegen i a quins interessos serveixen, que no són als dels valencians i valencianes.
Hem ensopegat moltes vegades en la pedra del PP i PSOE, i també se’ns ha posat enmig de la sabata altres vegades les pedretes derivades de les accions. Només cal recordar denominació del territorio, un Estatut de tercera categoría, una televisió en castellà, l'AP7, l'abandó i falta d'infrastructures, etc.
I una pedra grossa: un acord econòmic signat en temps d’Aznar pel PP i mai no denunciat pel PSOE valencià davant Zapatero, i que ens ha fet estar a la cua del que percebem de l’Estat en eixe sistema tan especial que han creat de transferències a les autonomies.
El comportament dels dos grans partits centralistes, PP-PSOE, ha estat una vegada més negatiu per als valencians i valencianes. Ahir, en les resolucions del debat “de la Comunitat” votaren en contra una vegada més contra els interessos del poble valencià i no volgueren reclamar un deute històric que el comité d’experts, nomenats per les Corts Valencianes (o siga pel PP i PSOE majorment), valora en 3.400 milions d’euros. Eixos diners ens els deu l'Estat.
Una total falta de valencianisme d’aquests que es diuen i volen ser “defensores de la identidad de los valencianos” per reclamar el deute històric que té l’estat espanyol amb el poble valencià, una xifra de 3.400 milions d’euros que ha arribat per la marginació dels diferents governs de PP-PSOE a Madrid i, diguem-ho clar per la feblesa, manca de voluntat i poca força reivindicativa i política dels governs valencians fins el dia de hui. I més si els comparem amb el context general d’Espanya.
I mentrestant ací tenim l’educació, la sanitat, els serveis…. per terra!!. Sí, una part per el desgovern del PP i el seu balafiament en Terres Mítiques, F1, Copes Amèriques i Agores, però també té una part de culpa la té el dèfecit amb que ens obsequia l’Estat Espanyol any rere any, de manera que només una molt menuda part dels nostres impostos repercuteixen de nou en la nostra terra.
Cabreig, i monumental, el que tenia el señor Morera, portaveu de Compromís, que recordava com el PSOE sí que ha reclamat el deute històric en altres autonomies, com és el cas d’Andalusia però no s’ha atrevit a fer-ho al País Valencià i s’alineava i s'agafava de la mà del PP en la votació per a demanar una simple revisió del model de finançament, cosa que fa anys que ja deurien d’haver demanat.
Compromís ha recordat que “eixe acord el necessita el País Valencià però les nostres escoles, els nostres majors, la nostra sanitat, el nostre camp, els nostres professionals i la societat en general també necessiten els 3.400 milions d’euros que ens deu l’estat i que mentre PP i PSOE siguen tan sucursalistes mai tindrem els valencians”.
No reclamar eixe deute, “és un acte de traïció al poble valencià i ahir, a les Corts, PP i PSOE han traït novament al poble valencià perquè no s’han atrevit a posar-se d’acord per anar a Madrid i reclamar una cosa que és justa i que és nostra”.
El que deiem, els valencians i valencianes hem tornat a ensopegar en la mateixa pedra: el sucursalisme del PP i del PSOE valencià.

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Encara que tots hi eren d'acord en el debat, com que només la reclama Compromís no té importància per ningú. Ni menys per la premsa que sap ben bé a que hi juga.
Com exemple, el diari Levante de hui es despatxa amb un simple: Obvió (la resolución) el término deuda històrica, recogida por la Comisión de Expertos y que, citando el documento, Compromís situaba en 3.400 milions".

Així ens va en aquest país en aqueixa premsa, en la televisió i ràdio. Informació? La que interesse als dos partits grans.