L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 24 de setembre del 2010

ULTIMA HORA: Consell i FSMCV arriben a un acord que augmenta les ajudes a les societats musicals 1,5 milions per 2010

Mes i mig d' " intenses " negociacions han donat aquest divendres els seus fruits amb l'acord assolit entre el Consell i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ( FSMCV ) que suposarà un increment de 1,5 milions d'euros en les partides pressupostàries destinades a aquest sector el 2010. D'aquesta manera, les ajudes als músics baixen un 20 % respecte a 2009 , enfront de la rebaixa del 55 % que s'havia establert en un primer moment en els pressupostos.

Així ho han anunciat aquest divendres el conseller de Governació, Serafín Castellano , i el president de la FSMCV , Josep F. Almeria , després d'una última reunió en què han concretat un augment de les partides de 2010 per als intercanvis entre societats musicals federades de 108.670 euros i de 8.419 euros per a l'adquisició d'instruments. Les subvencions per a les escoles de música s'incrementen un 1,4 milions d'euros, que sumats al ja pressupostat compten amb una dotació de més de 3,4 milions.

Al seu torn, la FSMCV rebrà aquest anys 70.000 euros per a programes de treball i dotació informàtica , suma que es quedarà en 65.000 el 2011 i 2012.

A més , s'han pactat ia les xifres per 2011, que comptaran amb " el major pressupost de la història " en ajudes a les societats musicals "i que ascendirà a 6,4 milions d' euros, ha avançat el conseller , que ha precisat que inclouran dues línies de subvencions per a les escoles d'educands (250.000 euros ) i per a la reforma d'infraestructures i construcció de societats musicals (600.000 euros ) , que ja es recollien en el conveni marc subscrit el 2005 , però que fins ara no s'havien desenvolupat.

Al costat d'aquestes , les ajudes per a les escoles de música pujaran a 4,5 milions d' euros, mentre per al funcionament i sostenibilitat de la FSMCV es destinaran 393.662 euros. El concert d'intercanvi musical entre societats federades rebrà 450.000 euros i per a l'adquisició d'instrumental es destinaran 215.000 .

Després mes i mig de més que intenses , " molt intenses " negociacions , el president de la FSMCV ha considerat que l'acord assolit aquest divendres està fet amb " responsabilitat "que pot " salvar un mal any " , i és " realista " donada la conjuntura " concreta i dolorosa " que es viu a causa de les crisis econòmica.

- Informació elaborada de la nota d'Europa Press
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿Val més un mal acord que una guerra? Jo no ho sé. Si sé que el Consell del PP s'ha estat burlant dels músics i entitats musicals no complient cap dels convenis firmats. I açò és una altra burla.
I ara la Federació traga i s'ho creu tot. Ja vorem l'any que ve que passa.
Al cap i a la fi que parlen els interessats, que jo només sóc pare de musics.