L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 7 de setembre del 2010

Nou incendi a Simat


Un nou incendi crema la Muntanya del Toro de Simat. Un nou incendi a la Valldigna, i en el cas que ens ocupa, el segon en el Toro en aquest estiu.
Segons l'agencia EFE, al llarg d'aquest matí s'havien d'incorporar mitjans aeris tant a aquest incendi com el que crema en la Vall d'Albaida (Agullent i Ontinyent), molt més greu. El conseller de Governació, Serafín Castellano, es troba reunit amb representants del consori de bombers, brigades rurals i Centre d'Emergències per avaluar la situació dels incendis, encara actius.
12.00 hores
El conseller de Governació no ha descartat qualsevol tipus d'intencionalitat en els tres incendis atés l'hora en que s'iniciaren, però cal esperar a les investigacions.
En el foc de Simat treballen dos helicopters, dos avions air tractor, set brigades forestals i bombers.
14.00 hores
El foc de Simat, segons les fonts oficials evoluciona favorablement.
El conseller Castellano en comparéixer en roda de premsa per informar de l'evolució ha afirmat que era un poc més optimista. A més es manté la xifra de més de 600 efectius totals, i ha dit que espera controlar en les pròximes hores Simat per tal de concentrar tot el personal a Bocairent y Ontinyent.
RESIDÈNCIA DE SIMAT
El conseller ha resaltat que Simat està en estat de prevenció per si fora necessari evacuar la residència de la tercera edat, amb més de 70 residents. Castellano ha dit que hi havia llocs alternatius per si calguera dur els ancians a un altre centre.
17.00 Hores.
El Conseller Castellanos ha confirmat la intencionalitat de l'incendi de Simat. Es confia que milloren les condicions climatològiques en unes hores i que deixe de bufar el vent de ponent sobre les 6, que al llarg del dia ho ha fet en ratxes de fins 40 km.
El diari El PAIS apuntava a la possibilitat que l'incendi començara en un camp de taronges prop de Simat i derivat d'una crema de rastolls, activitat que diu ahir no estava prohibida en la localitat perque no estava afectada per una pre-emergència per vent, que s'ha decretat aquest matí.

20.00 hores
La situació a Simat no ha canviat. El poble està envaït pel fum i hem pogut notar que hi ha un gran cabreig perquè es pensa que sobre migdia, amb més efectius, el foc s'hagues controlat. Simat demanava més efectius aeris, però s'han concentrat a la zona de la Vall d'Albaida. Després del canvi del vent, el foc ha escampat ha fet per tot el Toro, fins a la carretera de Xàtiva i ha arribat a zones de pinada. Com deia una autoritat, "caldrà esperar que el foc avance fins que arribe al lloc de l'incendi passat i no avance en no tindre res que cremar"
Mentrestant una gran nuvolada de fum omplia la Valldigna provenent d'un nou incendi en les localitats de Barxeta i Rafelguaraf.

-