L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 7 de setembre del 2010

No som els únics, ni de bon tros!


No som els únics. Els alumnes de Tavernes no són els únics que en el present curs escolar rebran l’ensenyament en barracons. Mal era que n’hi hagueren barracons en el Col·legi Alfàndec, però la sort ens ha obsequiat amb uns altres nous als instituts.
No passa res. Com acabem de dir i repetim no som els únics. Tavernes està al dia, Tavernes pinta i molt en el sistema educatiu del PP i, com no, per estar al ateix nivell, no hi podien faltar els barracons. Quant més millor. Ens hem posat al dia i compartim la sort d’altres 17.000 estudiants que estudiaran en 848 “aules prefabricades” - segons les dades sindicals - tot al llarg i ample del País Valencià. Els estudiants d’ESO de la Valldigna no cal que tinguen enveja a ningú.
Un any més, i en van quinze, els barracons són els elements consubstancials del panorama educatiu de les terres valencianes. La Conselleria va prometre erradicar-los en el curs del 2004. Però no s’ha complit la previsió. Com no s’ha complit la d'acabament amb el nostre institut “La Valldigna”. Ells han estat prometent-ho, des del 2000, acabar-lo “per al curs següent” i, clar, al final ho endevinaran.
I perquè els barracons i la seua supervivència en el sistema educatiu valencia? Segons els sindicats hi ha diversos factors, entre ells que som una de les poques autonomies amb el batxiller concertat, i al respecte els sindicats diuen que troben una intencionalitat política en desviar alumnes als centres privats en una situació que ja dura 15 anys, els mateixos de govern del PP.
Els sindicats calculen que el cost de lloguer anual per barracó està entre els 10.000 i 12.000 euros, amb la qual cosa la Generalitat invertirà prop de 8,5 miions en barracons el curs escolar que ara comença. Els sindicats, davant el temps que dura la situació, destaquen que la construcción d’un centre escolar pot durar entre 12 i 16 mesos. Sempre i quan no siga a Tavernes de la Valldigna, afegiríem nosaltres, perquè el nostre institut per la durada sembla que siga una grandíssima obra d’enginyeria. I no s’acaba mai.

-