L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 17 de setembre del 2010

LA MIRADA DE LA COTORRA: Paisatge després de la batalla


La primera fotografia ben bé podria ser la d'un carrer en guerra, però encara sort que la nostra civilitzada societat resol els seus conflictes menjant i bevent al costat els un dels altres. Per això es va inventar el dia de les paelles nocturnes, per menjar i saludar-nos tots junts.
Però tal vegada les fotografies servesquen per ensenyar com estaven els carrers i l'eficiència dels treballadors i treballadores de l'empresa de la neteja que en qüestió d'hores han deixat la zona molt millor del que estava abans de la nit d'ahir.
La Cotorra dóna l'enhorabona a totes les persones que han contribuit a l'èxit de la festa.

Cal també felicitar l'ajuntament perquè després de l' "assumpte" de l'any passat ha millorat "l'arreglo". I no pensem que tinga res a vore eixa millora en què estem en any electoral, com alguns han comentat, i suposem que no hi ha ningú que venga el seu vot per un "arreglo" de paella. ¿O pot ser sí que ho fa algú?.
NOTA DE RECTIFICACIÓ:
Agraïm a la persona que ens ha enviat un comentari com a "San Martí de Porres" l'aclariment que ens fa que han estat els treballadors de l'empresa de neteja i no la brigada municipal els que deixaren ben nets els carrers. També ens diu que la col·locació de taules i cadires es cosa de l'empresa contractada a l'efecte.

-

1 comentari:

falcó ha dit...

Llevat de casos puntuals (com lo de la carn de l'any passat) i de les inclemències meteorològiques les quals no poden ser controlades pels responsables d'organitzar qualsevol esdeveniment a l'aire lliure i multitudinari com el de les paelles nocturnes, he de dir que està molt bé. Em sembla l'acte més multitudinari, integrador i saludable de les fetes. Tot el que organitzen al voltant d'ell, com el parc infantil és molt lloable i tot sempre pot millorar-se, però per alguna cosa cal començar. Encara recorde quan les paelles es feien al camp de futbol El Vergeret i a migdia, amb un sol i una calor de justícia. Hi havien quatre gats en comparació amb el que ara participa tot i que molts aprofiten per recollir el recapte per a la paella i cuinar-la i menjar-se-la en una cotxera o al carrer que tenen tancat, cosa que em sembla bé, etc, etc.
El que no em sembla bé és lo de les disfresses. Ja ho vaig dir l'any passat. És una vergonya i una falta de respecte, i per això he decidit no tornar a perdre el temps més mai. Que un acte estiga anunciat a les 24:00 hores i que a les 0:45 hores, 45 minuts més tard no haja començat, no tenen perdó. Damunt va ploure com a càstic als responsables i participants que han dedicat temps, diners i il·usió i que no ho han pogut lluir com calia. Encara els passa poc ja que si haguessin començat a l'hora, amb les poques comparses i gent que hi participa, segur que la desfilada hauria pogut celebrar-se sense cap problema.
Finalment, estic convençut que amb un canvi de les dates de celebració de les festes, avançant-les entre el darrer cap de setmana d'agost i el primer de setembre, i canviant el model actual per un de més participatiu (incentivar la creació de comparse de moros i cristinas i tot el que això comporta, per exemple), les festes de Tavernes podrien arribar a ser, en pocs anys, un referent per als ciutadans/es i per als pobles dels voltants, inclòs per als turistes que cada estiu visiten la nostra platja. I si no, mireu els pobles que ho fan com els va. A la Safor hi ha dos poblacions, molt diferents l’una de l’altra, que a hores d’ara són un referent en això: Oliva i Bellreguard. A Gandia, des de fa uns anys, han començat a crear-se comparses. Si ho aconsegueixen, ja veureu com ho promocionen i ho exploten això.