L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 de setembre del 2010

Festes, carrers i trànsit.


La regulació del trànsit al poble, sobre tot a les parts altes, pel tancament que gaudeixen algunes vies a causa de la participación al concurs dels “Carrers engalanats” ha estat aquests dies motiu de comentaris. A partir d’ells hem elaborat la següent informació.
Cal dir, per començar, que el concurs de “Carrers Engalanats” és una tradició a Tavernes que, malgrat el pas temps i les noves formes d’entendre l’oci i la festa, es manté viva en carrers determinats més en la part alta del nucli urbà que a la baixa. I cal dir també que ara no és com abans, quan va començar la tradició i nomes hi havia carros i cap cotxe en el poble.
Segons digueu, hi ha carrers que hi participen de sempre, s’esforcen per fer les coses bé, adornen bé el carrer i no hi ha res a dir. Mes bé accepteu com a cosa normal que es tanque el carrer i el veïnat guadesca del treball que ha fet durant mesos. I si damunt preparen jocs i altres diversions per als menuts i activitats per a tot el veïnat millor que millor. Sembla ser que no és el cas més general.
Per l’altra banda, ens feu retrets de carrers que no ofereixen qualitat en l’engalanament, simplement unes banderes, i alguna coseta més i per això considereu que no, que no dóna dret a tindre el carrer tot el día tancat, impedint el trànsit. I més si aquests carrers no preparen cap activitat veïnal de xiquets pels matins i vesprada, amb la qual cosa no es justificaria el tancament.
Hi ha qui considera que l’ajuntament hauria de fer unes bases clares, on s’exigira una mínima qualitat i, a canví, augmentar la quantia dels premis que haurien d’estar en proporció a la despesa global. També es podría valorar les activitats complementaries que s’hi fan al voltant de l’engalamenent durant tota la semana.
I hauria de ser el jurat, és a dir, l’ajuntament qui hauria de decidir quin carrer es tanca durant totes les festes i quins, a partir del dilluns, han d’estar oberts al pas de vehicles.
També hi ha que posa en solfa la regulació del transit a les parts altes en aquests dies i diu que no hi ha previsió. I ens conta que els cotxes dels carrers tancats van a aparcar al carrer veí que no ho està, i veus cotxes aparcats a les dues voreres i fins i tot al damunt, i per allí un cotxe passa difícilment. I pregunteu: ¿Què passaria si es produeix una emergència i per allí han de circular vehicles grans de bombers o ambulàncies?
Realment no ho sabem què podria pasar. Si que podem dir-vos que la nostra Cotorra ha volat aquest matí per la zona i ens ha confirmat que efectivament, en alguns punts dels carrers, era ben difícil que un cotxe passara.
En resum, com l’any passat i l’anterior, el debat està servit. I recordem que portem així alguns anys, però com se sol dir, ningú agafa el bou per les banyes!
Podeu continuar dient els vostres comentaris al respecte en aquest tema.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una mini-solució: Ja que pareix que el "parking" del Passeig no te massa acceptació entre la gent i a diari s'ocupen poques places, en festes el podrien deixar lliure, i al menys es descongestionaria una mica la part central del poble.

Anònim ha dit...

Bueno...

El Ayuntamiento NO informa de las calles cortadas, ni de que números de la calle están cerrados (Tal calle cerrada del numero 57 al 87) tampoco informan de las direcciones a seguir para llegar donde quieres como itinerario alternativo, pero no solo cuando cuando tienen calles ENGALANADAS....

En las obras del pasado mes de AGOSTO, me quede sin salida y perdido por el CALVARIO.. (Y si no eres de TAVERNES y tan solo conoces 4 calles pues imagínate)Solo habían vallas de obras pero en ningún momento que dirección tomar, y la llamada a la Centralita de la Policía Local de Tavernes tan solo me indico que si no estaban las señales, hasta el día siguiente que fuera el de las señales no las podrían poner... ¡SI SEÑOR! Ante todo COORDINACIÓN. ¡CON DOS CO-HO-NES!