L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 de setembre del 2010

El regidor de Compromis, Josep Bort, absolt d'un delicte d'injúries i calúmnies en un tema urbanístic

El titular del Jutjat Penal número 8 de València ha absolt el regidor d'Albuixec i membre de Compromís, Josep Bort, d'un delicte d'injúries i calúmnies quan va denunciar un “pelotazo” urbanístic en Porxinos.
El regidor, que va ser diputat en la pasada legislatura per EU, va tindre una estreta relació amb Tavernes quan va protagonitzar una agra polémica en la premsa comarcal amb l’exalcalde Eugenio Pérez arran del PAI “Vall de la Mar” o “PAI Bancaixa”, fins i tot amb intervencions judicials pel mig.
En aquell temps, el regidor de Compromís va vindre a Tavernes on es va reunir amb molts dels afectats per tal de conéixer de primera mà la problemática del PAI de la nostra localitat.
L’actual regidor de Compromís va vore com l’any 2005 l’alcalde del PP de Riba -roja, Francisco Tarazona, es va querellar contra ell per aquest assumpte de Porxinos.
El jutge ha absolt el regidor perquè "quan s'exerciten les llibertats d'expressió o d'informació, els límits permissibles de la crítica (...) són més amplis si aquests es refereixen a assumptes públics i a persones que per dedicar-se a activitats polítiques (...) estan exposats a un més rigorós control de les seves actituds i manifestacions (...), doncs en un sistema inspirat en els valors democràtics, la subjecció a aquesta crítica és part inseparable de tot càrrec de rellevància pública (...)".
El jutge argumenta que quan la crítica la fa un polític sobre un altre polític no va a transformar-se en punible perquè isca al carrer, com va ser el cas per via d'un comunicat “ ja que en aquest contingència el que s'està fent és informar a l'opinió pública, destinatària de la tasca dels polítics en el desenvolupament de la seva activitat en el camp que els afecta " .
Des de Compromís es valora que la Justícia "estiga arruïnant l'estratègia de persecució constant del Partit Popular cap a tots aquells que legítimament fan oposició i es posicionen en contra de la manera de governar del partit que presideix Francisco Camps " .
I és que el Tribunal Constitucional ha obligat al PP i a la Generalitat Valenciana a lliurar a Compromís tota la documentació que havia demanat sobre el cas Gurtel i que des de fa mesos el PP de les Corts es negava a entregar.
- Remés per Compromís
-

1 comentari:

Joan Cogollos militant d'EU ha dit...

Bord va poder fer la denúncia gràcies al treball i les aportacions de militants d'EU de Tavernes i de la comarca.