L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 21 de setembre del 2010

Dades de l'atur del mes d'agost

Han passat les festes i ja sabem les dades de l'atur de Tavernes. Ja haguérem d’esperar dotze dies el mes d'agost per conéixer les dades de juliol. Vorem que passa amb les de setembre.
A Tavernes els desocupats i desocupades en total són 1673 i ha disminuit en 28 persones la xifra anterior. Desglossats per sexe podem observar com la disminució ha estat més significativa en homes, que han passat de 826 de juliol a 790 el mes d'agost, o siga han baixat en 36. Les dones, pel contrari, que a l'atur de juliol eren 875 han augmentat en 8 més, és a dir en agost son 883. Augmenta l'atur femení en un mes que normalment és de treball.
Quant a Benifairó el total de desocupats són 119, dotze més que a juliol, dels quals 47 són dones i 72 homes.
A Simat el total de desocupats és de 249. Ha augmentat en nou persones respecte al mes de juliol. Quatre homes més, 139, i cinc dones més, 110.
I acabem amb Barx, amb un total el mes d'agost de desocupats de 76 i un augmen de nou persones. 33 són dones, dos menys que juliol, i 43 homes, onze més.

Tot i que Tavernes és el segon mes que redueix l'atur un poquet, no podem dir el mateix de la resta de les poblacions de la Valldigna. A Tavernes cal pensar que tenim 1000 desocupats al sector de serveis i hi ha més aturats a la industria que a la construcció, de 216 front a 213.
Pensem que caldria centrar més les activitats d'ajuda al sector dels serveis, així com fomentar molt més el sector industrial. Una de les formules podria ser repescar a certes indústries que han eixit de Tavernes fent gestions personals els nostres politics, això si amb implicació en programes de sol industrial.
Tots coneixem que s’han canviat papers i es tenen residències, que han aportat llocs de treball al poble en bescanviar a Bancaixa accions per terrenys, que esperem que no siguen del PAI ja abolit, perquè mal negoci per a la nova caixa valenciana, però millor potser siga dir de Madriz.
Postures d'aquest tipus caldria mantenir perquè es produesca una involució a la caiguda del treball al nostre poble. Caldria visitar a totes i cadascuna de les indústries per vore les necessitats per poder fomentar la contractació. Sabem que els poders locals tenen poques competències al respecte, però seria una forma d'animar als possibles contractadors.
I cal imaginació respecte a la platja, generadora de més del cinquanta per cent de llocs de treball en el sector serveis per intentar desestacionalitzar l'activitat. I un indicador preocupant és vore com la baixada del consum fa que hi hagen tres-centes setze persones aturades a comerç i reparacions.
En fi cal un viver que actue per dinamitzar l'activitat. Necessitem feina i molta per no tindre que manifestar-nos en vagues generals, i això correspon a tots els que tenen càrrecs: o bé centrar-se en aquesta activitat o deixar el pes del càrrec.
-