L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 29 d’agost del 2010

Més sobre festes

Bé, amics i amigues, ja són oficial. Almenys avui el diari Levante-EMV dóna com a definitius els actes de les Festes del Poble i que, excepte alguns canvis petits, no varien pràcticament res dels que vàrem anunciar ací fa pocs dies.
La programació definitiva la va donar a cóneixer – que no a consensuar, com s’ha volgut fer creure en alguns llocs del poble - a l’oposició en la comissió del passat dijous. També el PP va presentar a l’oposició unes fotocopies del que serà el Llibre de Festes que - no cal ni dir-ho-, no compta amb cap participació de la resta de partits. Com Juan Palomo “yo me lo guiso, yo me lo como”.
Ací, per fer el llibre, el PP, com ja fa anys, li ho dóna tot trillat i mastegat a l’empresa que maqueta i edita, que poc pot canviar del contingut. Ens diuen que va imatge a tota pàgina del rei i altres autoritats, i com no, del nostre alcalde i regidor de festes. Qui paga mana! La corporació està representada per una fotografia col•lectiva en el Clot de la Font on potser caldrà agafar la lupa per distingir els personatges. Bé, no diguem res més del llibre. Ja el voreu, que queda poc.
Com podeu comprovar hem esperat a que la premsa se’n ferà ressò “oficial”, i així evitem que els nostres detractors diguen que anem sempre de “rumors”.

I ara alguns canvis, mínims, respecte de la programació avançada per La Cotorra:
La festa jove finalmente, i en contra del que vàrem dir l’organitzarà el pub “La Bombonera” a canvi de la barra. El cost per tant a l’ajuntament: 0 euros. I en contra del previst no es farà al Polígon el Pla, sinó a la zona de darrere del camp d’esports, a l’Avinguda de les Corts Valencianes.
I s’anuncia una gran moguda religiosa per al diumenge 12, amb una missa de campanya en la Plaça Major, que celebrarà el 125 aniversari de la “Baixà” i servira de comiat a mossen Josep Escriva. Vorem, vorem a quins veïns i veïnes els haurem d’aplicar allò de “sepulcres emblanquinats”, perquè vagen a la missa de comiat del rector després d’anys de criticar-lo, posar-se en contra de tot el que feia i, fins i tot, amb postures tan allunyades de l’esperit cristià com és anar a escoltar missa a altres llocs i temples del poble per no assistir a les celebrades per En Josep i menys amb misses en valencià.
Cal dir que la processó de la Baixà i la Pujà recuperaran els “masseros” després de 30 anys. ¿Què qui son aquests personatges? No ho farem fàcil. Au, a preguntar als avis i gent major. Esperem les vostres explicacions.

11000 què?
I aclarir el titular del Levante d’avui “Tavernes destina 11.000 euros a la participación ciutadana en las fiestas” perquè fa la impressió que siga una gran proesa i que se n’isquen del pot. Res de res. Només dir que és la mateixa quantitat de l’any passat, i de l’anterior. O siga fa tres anys que el PP no ha canviat els premis i la quantia. L’escusa de la crisi ¿general o de la hisenda municipal? dóna per a molt.

I com ja diguérem, les festes tindran molta presència de cantants i grups locals, cosa que d’eixida ens sembla molt bé. Ara no compartim que s’hagen recordat d’ells enguany, potser perquè l’ajuntament està ´”més net que casa Cuca”. D’això el nostre amic i seguidor Pepegall potser ens puga parlar i explicar-nos tota la moguda.

I, finalment, recordar als nostres governants que el debat sobre les festes amb l’oposició i/o societats i entitats del poble que anunciaren, no l’hem vist. I han tingut un any des de setembre per complir.
-

7 comentaris:

pepegall ha dit...

Vaig a comentar el que se de la moguda rockera local.

A principi de setmana, els grups de rock del poble varen ser convocats a una reunió per els organitzadors, per a vore com estava l'asunt (dies, sou, sonorització, etc..).

Jo no vaig estar, pero va acudir un membre del grup. Varen explicar les condicions, i pareix que no hi res que dir en contra, per lo que jo despres he pogut arreplegar de diversos grups, es tot correcte. Per part del nostre grup, estem contents i feliços, de poder participar de la festa.

El lloc de les actucions, ens van dir que quan estiguera clar, ens eu farien saber. L'empresa se llum i só, es del meu agrado, t'asegura una bona sonorització dalt i baix l'escenari. A la fi , lo que els grups volem es sonar be, i dalt poder escoltarmos com cal. L'asunt monetari, no es un destarifo lo que es cobra, pero tampoc esta mal.



En total son quatre nits, si tambe contem que al divendres de Benito Kamelas, els P-rrakos obriran el foc abans de sopar, i despres Perversiones.

Nosaltres, Blue Hotel, obrim la vespra-nit del Diumenge, despres dos grups mes, Madam X i Destroi. El dilluns 3 grups mes, La granja de Maggie, Brossa de Riu I Chakra, i el dimarts 4 grups, P-bus, Kaos'n'confusion, Metall i So i A'jierro.

Per lo que es comenta de que els grups son moltes voltes olvidats, sol pasar, i no tan sols a les corporacions locals. Les comisions falleres tambe solen enrecordarse dels paries rockeros, per a quan el presupost es curt, i mes si es en anys de vaques flaques.

Esperant haber depejat alguna incognita vos deixe, que estem preparant l'actuació del dia 12.

Ara caldría que la gent del poble, es volcara a les nits de rock, que despres no val a queixarse de que no s'apoia la moguda local, pero el public, es el primer que te que apoiar.

Yo deixe una pregunta a l'aire " Si les nits de rock, no son atractives i interesants per al public,¿ Per a que ferles?

Que paseu tots bones festes.

Anònim ha dit...

les autoritats de este poble no recorden quan fa molts anys els concerts es feien en el pati del alfandec i al endemá quan els xiquets anaven a clase dins del pati podiem trobar molts gots trecats i altres coses i ara pasará un altra vegada igual,ja que som un dels pocs pobles que fan escola en la semana de festes perque no fan les discomovils en la zona del poligon i així no perjudicarien a ningun colegi?.

foraster ha dit...

Arran del comentari que assenyala el fet que els escolars locals no disposen de vacances durant les fetes he de dir que, considere possiblement siga un dels principals motius que provoquen la desafecció dels ciutadans envers les seues festes majors i que afecta a la participació i involucració ciutadana. Si els escolars de Primària i els estudiants de Secundària i Batxillerat han de matinar per assistir a les seues classes i també els mateixos docents, això provoca que els pares deixen d'eixir pel poble la majoria de nits deixant d'assistir a actes nocturns i els infants tampoc asisteixen a actes destinats a ells perquè coincideixen en l'horari escolar.
Davant això, per què no es plantejen donar-li una definitiva solució al tema. Les festes d'un poble són el referent tradicional-cultural d'eixe col·lectiu i per això disposen de tot el suport i dedicació de les autoritats. En canvi, a Tavernes són les falles les que disposen dels dies locals de feta. No vull dir que no haja de ser així però, si volen que així siga, que miren de consensuar un calendari amb les autoritats en matèria d'educació i amb representants del professorat i alumnat a la fi da'rribar a acords que permeten disposar de vacances els dies de festes locals. Per exemple, igual que fan en altres llocs, la solució podria passar pe l'avançament de l'inici del curs i així recuperar els dies de festa.

Una de Tavernes ha dit...

Estic d'acord amb el Foraster.
He estat fent una ullada a la programació de festes a la pàgina de l'ajuntament , i hi diu que les actuacions de rock seran a l'Avinguda de les Corts Valencianes, sabeu concretament on? Algú sap per què no es fa finalment al polígon com s'havia anunciat? Seria el més lògic per no perjudicar ni el veïnat ni el col·legi Alfàndec, i a més, si ho ha d'organitzar La Bombonera, encara quedaria més a prop d'aquest local, si el que volen és fer negoci amb una barra que, quasi segur vendrà beguda a tot Déu, i potser sense mirar ni tan sols si són menors d'edat.

vicent ha dit...

Companys de la Cotorra i en concret Pepegall. Estic d'acord amb que els grups de Rock o Pop o d l'estil que siga, actuen en festes. És de les poques coses que aplaudisc i aprove, sincerament i fermament. Ara bé, per als que no els agrade eixe tipus d'actes, o no puguen anar pels motius que siga, ni tampoc les varietés... Sabeu què ens proposa la programació? El diari diu que enguany l'Ajuntament organitza actes per promoure la participació ciutadana i ens recorda els mateixos actes de sempre dels quals, que jo entenga, sols podem consdierar de participació ciutadana les paelles i disfresses (una cosa vinguda a menys els darrers anys): el concurs de xarangues i les actuacions musicals, entre altres, entenc que no són de participació ciutadana.
Crec que haurien d’intentar canviar el model de festes per a que siguen més participatives. Per a això, en primer lloc, haurien d'involucrar als ciutadans en l'organització i programació. De quina manera podrien fer-ho? Doncs, molt sencill, creant consells ciutadans de diferents tipus i entre ells un de festes on estiguen representades totes les sensibilitats.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Responem a "una de Tavernes":
Segons hem pogut averiguar el lloc exacte on es farà l'anomenada "Festa Jove" és el campet de futbol set que hi ha a espatlles del Col·legi Alfàndec, entre la futura piscina i el Camp del Vergeret.
Això si a última hora no es canvia.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un tema que no ha eixit i sobre el qual us pregunte:
1. ¿On anirà la gent major de 35 anys? ¿Quins actes o espectacles hi ha per el sector de població entre els 35 i els 80 anys?
2. Que opineu de la programació artístico-cultural de festes?