L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 9 d’agost del 2010

Francisco Camps és un problema per a l'educació pública valenciana afirma Morera

Enric Morera, Síndic del Grup Parlamentaria Compromís i Secretari general del BLOC, ha qualificat de "perill per al benestar del poble valencià " l'acció del Govern Camps. Morera considera que estem davant el govern més incompetent de la història que està situant-nos a la cua d'Espanya en matèria de l'estat del benestar. Morera ha reaccionat al fer-se públic els nous retalls en educació i la no contractació de més de 1.200 professors interins per al pròxim curs.
"Ens podem trobar amb situacions tercermundistes, amb aules amb més de 30 alumnes i el que ja és la pauta normal del Govern valencià: professors que no són substituïts en el moment que causen baixa per qualsevol circumstància. És evident que el balafiament de recursos públics pel Govern de Camps ha provocat l'actual situació. Ara el PP vol reduir el dèficit castigant els professors interins i contribuint a què el nivell de l'ensenyament a les nostres comarques i l'educació siguen dels més demencials d'Europa".
El Síndic de Compromís continua: "Camps és un problema per al sistema públic educatiu i condemna les generacions actuals al fracàs escolar".
Morera recorda que més del 40% dels joves valencians no finalitzen els estudis obligatoris d'ESO. Les estadístiques no enganyen i constaten que després de Ceuta els joves valencians són els que més fracàs escolar tenen".
Per a Morera, un dels element d'este fracàs és la poca inversió en educació del Govern de Camps, ja que si la mitjana espanyola d'inversió és de 6.207 euros en primària, Camps només inverteix 5.738 euros per alumne, una dada oficial que es pot consultar a

Per al Síndic de Compromís "l'educació ha de ser una prioritat del nou Govern. Només eixirem de la crisi amb formació, valor afegit i per tant l'ensenyament serà una de les nostres prioritats". Morera assegura els programes de de contingut social seran una de les prioritat del programa de Compromís.
-Redactat a partir de la nota de Compromís-Bloc
-