L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 d’agost del 2010

Enric Morera: “Els pijos de la dreta abandonen a la seua sort les escoles de música valencianes”


NOTA DE PREMSA DEL BLOC

- El secretari General del BLOC creu que al Govern de la Generalitat l’interessa més “anar a regates, a la Fórmula I o als cavallets, abans que defensar les bandes de música que són un patrimoni valencià”.
- També denuncia que Rus ha tingut un tracte de favor i que el conservatori de Xàtiva manté la subvenció de 240.000 euros.
- El BLOC proposa que la Generalitat impulse la declaració de BIC a les bandes de música i que recolze de manera efectiva les entitats i escoles de música.


- Pepa Izquierdo, secretària comarcal del BLOC: “Les xifres a la Safor són escandaloses: la retallada del govern de Camps a les escoles de música de la Safor supera el 57%, respecte de 2009”.

El secretari General del BLOC i síndic del Grup Parlamentari Compromís a les Corts ha comparegut a la capital de la Safor per denunciar, una vegada més els retalls en les subvencions que patiran les bandes, escoles i conservatoris de música del País Valencià en general, i de la Safor en concret. “Aquest govern de pijos de dretes ha posat en perill amb la retallada brutal els llocs de treball de 2.100 mestres de música, el futur d’un patrimoni que agrupa més de 40.000 músics i 60.000 alumnes”.
Front això, el líder nacionalista proposa tres solucions ràpides: En primer lloc, que s’anul•le el conveni de patrocini publicitari amb Air Nostrum per valor de 13 milions d’euros durant dos anys. “Aquests diners es podrien emprar per compensar les retallades de les societats, bandes i escoles de música durant 2009 i 2010”.

Una segona possibilitat seria renunciar al conveni de la Generalitat amb Mediapro, de 3 milions d’euros, perquè Canal 9 oferisca en directe la Fórmula I, donat que altres televisions estatals ja ho fan. “O si ho prefereix Serafín Castellano el que pot fer és donar a la resta d’escoles de música el mateix tracte, el vestit a la mida que Camps li ha fet a Rus. Si és bo per a Xàtiva, ho és per a la resta”. I és que Morera ha denunciat que el conservatori de la capital de La Costera no ha vist minvada la seua subvenció que es manté en 243.000 euros.
Per últim, el diputat de Compromís ha recordat que el seu grup ha presentat esmenes als pressupostos de 2008 i 2009 perquè es mantinguen les ajudes i es respecte el conveni amb la Federació de Societats Musicals. A més, recentment han sol·licitat que les nostres bandes de música siguen declarades BIC “perquè es puguen beneficiar de les ajudes per a la protecció que això comporta”.

La Safor pateix un retall superior al 50%

Actualment, hi ha al País Valencià 525 societats musicals, amb més de 200.000 socis i 40.000 músics. A més a més, 60.000 alumnes segueixen els seus estudis musicals en 280 escoles de música que depenen d’associacions sense ànim lucratiu.
Com diu la Federació de Societats Musicals, “aquest moviment social corre, avui dia, el risc de desaparéixer. Un risc real atés que les dotacions dels programes autonòmics de finançament s’han reduït alarmantment.” Una reducció que la pròpia federació calcula en un 55%.
Pepa Izquierdo, secretària comarcal del BLOC, ha explicat que “el passat juliol, des del BLOC-Verds de Gandia i des de molts altres col·lectius d'arreu del país, vam presentar mocions als ajuntament per fer palesa aquesta situació. Hui, el BLOC de la Safor-Valldigna ha volgut xafar cada poble de la comarca per explicar, escola a escola, poble a poble, quin serà l'impacte d'aquesta retallada”.
En xifres concretes, les escoles de música de la comarca van rebre l'any passat 348,166,66 €. El 2010, la xifra no ha arribat ni als 150.000 € (149.314,28 €). La retallada ha estat d'un 57,1 % al conjunt d'escoles de música de la comarca. A cinc municipis superen el 60%: a Gandia, entre les tres escoles superen el 60 % de retall; Bellreguard, amb un 60,1 %; a Ròtova, amb el 63,4 %; a Oliva, amb el 64 %; i a Potries, amb un 66 % menys que el 2009”. A Tavernes, l’Escola de Música Eduardo Arnau de la Societat Instructiva Unió Musical ha tingut una retallada del 50%, de 20.322,28 euros ha passat a 10.080,38.

Izquierdo ha declarat que “des del BLOC, volem informar la ciutadania de la situació concreta de cada escola de música, per mostrar clarament la deixadesa del govern de Camps i l'abandó a què ha sotmès el president de la Generalitat els músics valencians, el professorat de música i els educands”.
Finalment, la secretària comarcal ha alertat del perill de desaparició d'escoles de música, de llocs de treball o que els professors i professionals del sector tornen a situacions passades de precarietat laboral i economia submergida.

NOTA: A www.blocsafor.org podeu consultar un dossier on es detalla la retallada de les diferents entitats, per municipis.
-