L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.751
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.702

dilluns, 19 de juliol del 2010

La Generalitat ofega els conservatoris de música dels pobles amb retallades del 60%


L’any 2010 serà un any negre per a la música valenciana. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat (FSMCV) ja va advertir de la nefasta política que el PP estava practicant al front de la Conselleria d’Educació, deixant a les Societats Musicals i també als conservatoris de música dependents dels ajuntaments en una situació precària mitjançant aberrants retallades en els pressupostos de la Generalitat.
Després de les escoletes, ara el torn ha sigut per als 21 conservatoris professionals de música repartits pel territori valencià. En estos centres, que són una font inesgotable de futurs músics, els retalls del Consell arriben al 60% i obigaran als ajuntaments que puguen a fer un esforç sobrehumà per a mantindre's vius o com ja eix de veus d'algun membre de la Generalitat a ser cofinançat pels pares. És a dir, a pagar més diners, dels que ja s'abonen, per a l'educació musical dels seus fills. Una tradició típicament valenciana i que es pot perdre en els propers anys.
La FSMCV ja prepara per al proper 17 d'octubre mobilitzacions pel que consideren com una sentència de mort a l'educació musical pública a territori valencià. El sector pretén traure al carrer a més de 20.000 persones per a defendre el que ha la Comunitat s'ha convertit en un valor afegit i en una eixida per a centenars de joves que copen la majoria de bandes i orquestres de l'Estat espanyol i d'arreu del món.
El PP hauria incomplit tots els acords que mantenia amb la FSMCV per al manteniment de les Escoles de Música i a més, ha començat a deixar en l’estacada a molts ajuntaments que suporten econòmicament conservatoris de música. El Conseller Font de Mora ha donat instruccions de restringir totes les ajudes i ja s’ha publicat l’ordre on es fa palès esta dràstica disminució.

Fotografia: Trobada Escoles Música
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per a formules 1 Copes America si que hi han diners i pel que es important i crec que en la Comunitat Valenciana mes no hi han diners. Es una gran tradició la musica en esta Comunitat pero poc es nota.