L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 26 de juliol del 2010

A la fira no vages... perquè no hi ha res.


Sense pena ni glòria. Tan poca pena i glòria que ni els mitjans comarcals afins han dit res. Així ha estat la Fira-Exposició de Productes Agíicoles Valencians – Fira de Sant Jaume, la més fluixa de les que es venen celebrant des de l’any 1995 i també, i això cal dir-ho, completament allunyada de l’objectiu pel qual va ser creada aquesta fira.
Enguany, i exceptuant les casetes “oficials”, ocupades entre altres per l’ajuntament, la Junta Local Fallera de Tavernes i Gandia, ADISVA... només onze casetes oferien als visitants els seus productes i d’aquests productes realment n’hi havia poc de valencians. Ja fa temps que els productes de la terra, i sobre tot els agrícoles, brillen per l’absència.
Molt lluny dels 50 expositors de fa anys i de les grans inauguracions amb el conseller d’Agricultura o alts càrrecs de la Generalitat.
Si algú va anar per adquirir a preu d’origen productes valencians com vins de les denominacions d’origen d’Alacant, Vall d’Albaida o d’Utiel-Requena, misteles d’Alacant, formatges artesanalas, orxata de xufa, olis purs d’oliva de la denominació d’origen de València, mel i confitures o vore al seu costat un bon assortit de productes artesanals i rebosteria de la Valldigna, a una àmplia oferta de productes agrícoles (fruites, hortalisses...) i alimentaris valencians, es va enganyar de lloc i segurament eixiria decebut.
Siga per la falta d’interés, de motivació, de dedicació en temps i diners, o de no saber què i com fer les coses, aquesta fira que hauria pogut ser un bon referent de l’agricultura de la Valldigna i de la comarca, almenys així ho volia AVA, l’associació d’agricultors, que va ser capdevantera els primers anys en l’organització, ha quedat en un no res. La fira en cert aspecte es simplement el reflex del que ha esdevingut la platja de Tavernes en els darrers 10 anys. I algú o alguns seran els responsables.

Mentrestant, a l’altre cantó de l’avinguda, se celebra també una altra fira, la que munten el grup de persones immigrants per tal d’obtenir el mínim per poder viure. Segons ens han dit, sobre els 15.000 euros els que percebrà l’ajuntament en concepte de taxa. Un poc massa ens sembla, però és el que ens han dit.

-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La fira ha segut con ha vullgut el consisitori, una ruina con tot el que esta fent i ha fet desde que estan en el govern. Un desatre una falta d'organització i una falta d'interes per part dels politcs de l'ajuntament. Sempre estem fent el ridicul i com tu has dit podria ser un referent a la valldigna i es una vergonya de la valldigna. Si no saben organitzar un fira que ho diguen i que l'organitze gent que sapia.

NOU ANONIM ha dit...

No es calfeu el cap. Com ells facen el que facen o deixen de fer el que deixen de fer, cada quatre anys trauen majoria absoluta, tampoc es calfen el cap. Per a què? Diuen ells, si els nostres borreguets (anell, xais) els diem pixa ahí i ahí que pixen. Els diem que un burro (àsec) vola (cas del PAI) i s'ho creuen.
En defintiva: un poble submís. I no em referis sols a Tavernes, el matei passa o pitjor a alstres pobles i a la nostra comunitat o país, tinc igual. No s'enrecordeu del que va dir l'actual alcalde de Xàtiva i president de la Dipu. "Xe, collons. Jo els he dit als meus veïns que els portaré la platja a Xàtiva i s'ho han cregut" o alguna cosa semblant. I ahí el teniu. Tot un personatge què no sap parlar bé i no escupir brofegades o paraules malsonants a cada pas.
Què voleu? Si vivim en una autonomia en la que la gent per no saber no sap ni la llengua en la que parla ni què ¡collons! fa ací. Som una autonomia única al món.

VALLMAN SUPERHEROI DE LA VALLDIGNA ha dit...

Diumenge passat vaig anar a la Fira de la platja. Millor dit, volia anar. De fet, vaig passar per davant. Però de la vergonya aliena que em va donar, no vaig aturar el vehicle i vaig decidir anar a prendre un gelat. Quin ridícul més gran, mare meua!. Com poden muntar un intent de fira així? Si no és pot fer, no és fa. Però la imatge patètica que varem donar, quedarà per la història.
No dubte del bon fer d'AVA, que ja ho ha demostrat sobrada-ment a les primeres edicions, però pense que participar en este bodrio és contraproduent tant per ells com pels seus associats.
Quina promoció de productes valencians?
Quina dinamització turística? I él més important...quina imatge ESTEM DONANT?

De vergonya. Per qui la conega.

PD: Un diumenge a finals de juliol, i he pogut triar lloc per aparcar a la platja de Tavernes. Increïble. No tinc memòria d'una situació com esta en tota la meua existència i estada a la costa de Tavernes. I encara demanen la Q de qualitat turística. Seria de riure, si no hi haguera tanta gent afectada darrere de la mala gestió dels nostres des-governants locals.