L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 de juliol del 2010

Jardineres, atur i ocupació


Hem pogut escoltar, de boca d’alguns empresaris, i en pla de queixa, que en els denominata plans Zapatero, tant l’1 com el 2, han estat contractades moltes obres de jardinería, però els elements ornamentals han vingut de fora, així com moltes de les empreses contractades, que no han estat de la localitat. I això es nota a l’hora de l'ocupació del poble.
Un exemple que ens posaven eren les jardineres que hi ha prop del Mercadona del Carrer la Dula. Uns jardins esgraonats seguint el nivel del carrer que poden ser molt interessant, poden tindre la seua estètica, però trenquen el principi d'Adam Smith " Si hi ha crisi s'obrin i es tanquen rases per a fer ocupació". És a dir, precisament el que no s’ha al nostre poble, que s’ha ocupat a poca gent i molta no és d'aci.
Com exemple en el cas que parlem, les jardineres no son fabricades per empreses de la nostra localitat, i ens deien que si, mirant l’estètica, no se’n troben ací, se'n posen unes altres perquè el principi i objectiu era augmentar l'ocupació de Tavernes. El tema no era fer infraestructures, acabar coses, consistia en donar feina als del poble. I estem donant-ne i molta però als pobles del costat.
Demanem disculpes als lectors de la Cotorra si sembla que hem pujat el to, però és per fer-vos notar, més o menys, el cabreig que tenien els nostres contertulis i això no és res comparat amb el que deien eixes persones (empresaris).

-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

I què si no són de Tavernes?

Anònim ha dit...

Jo crec que per crear ocupació no tot se val. La feina ben feta ni té fronteres ni rivals.
Pense que si "mirant l’estètica, no se’n troben ací" es poden fer unes encara millor i més adaptades al lloc on tenen que anar. Això es diu incrementar la competitivitat i supose que a la llarga genera feina, no?

Anònim ha dit...

Si no són de Tavernes, doncs passa el que passa. Mira la gent de fora que ha fet les faenes del Pla Zapatero i quants n'ha ocupat de Tavernes.
Com crec que diu l'església: La caritat ben entesa, comença per u mateix.

vicent ha dit...

Per a mi, tan si val si són de fora com de dins. Eixe tipus de coses no em preocupa si és que finalment això contribueix a crear treball, encara que siga per uns pocs mesos. El que si em preocupa i sovint em planteje sense que ningú em done resposta és, la finalitat dels Plans ZP o Camps: "tanto monta, monta tanto, Isabel como Fernando" no deien això abans?
Si no tinc malentés, per a que un ajuntament obtés als plans, havia de presentar projectes immediats però que no haguessin estat aporvats prèviament ple ple municipal, és a dir, projectes o actuacions d'última hora, tinguen o no interés o necessitat de fer-les. És a dir, que els projectes més importants i sobre els quals un ajuntament o un altre havia prioritzat, que esperen a la cúa que algun dia, molt llunyà probalment en els millors dels casos, s'executarà. Probablement no veurà mai la llum.
Possiblement, igual peque d'ingenu, amb els diners gastats en les actuacions realitzades en els plans ZP (perquè els plans Camps encara no se'ls ha vist, ni se'ls veurà) la major part d'elles petites i innecessàries, hurien pogut executar-se projectes més importants per al poble o acabar els que s'ha començat i què, per manca de diners i/o finançament en uns casos i subvencions en altres, estan aturats. També hauria estat més profitós, des del meu punt de vista, gastar eixos diners en obres més necessaries que no posar una jardinera com la que ens ocupa. No critique la jardinera, ni em queixe del la seua utilitat ni si és més o menys bonica, ni que haja estat realitzada per una empresa de fora ni de dins, ni que els treballadors siguen o no de Tavernes. Millor hauria estat si foren del poble però, les coses són com són i sovint les empreses del poble no estan preparades o disposades a realitzar treballs amb certes condicions i condicionants. Cadascú sap en sa casa el què es cou. La meua crítica radica en la necessitat o no d'executar ara eixa obra. Era tan urgent i necessària la construcció de la jardinera ara, en els temps que corren, quan els ajuntaments no disposen de liquidesa per a res? No hauria estat més bé que eixos diners serviren per tapar forats a l'ajuntament?: factures impagades de xicotetes i mitjanes empreses i autònoms la majoria d'ells, dels quals alguns són del poble, què han prestat algun servei a l'ajuntament i ara no poden cobrar o hauran d'esperar-se un bon grapat de mesos. Això hauria estat dinamitzar l'economia, a petita escala, però a la fi, moure els diners i fer les coses bé, què sembla no volen fer. El que estan fent sols serveix per a afavorir i enriquir als mateixos de sempre. Els diners per on passen banyen, diuen.

VALLMAN SUPERHEROI DE LA VALLDIGNA ha dit...

No patiu, poble! No patiu! Li ho vaig a contar a Zapatero i a Camps! No eixiran de buit, jojojojo. Vallman administrarà justícia a Tavernes i a tota la comarca de la Valldigna!
Chè, serà per macetes...

Jo com a protesta passaré de cul als maseters i resaré dos "padrenuestros" i tres "avemarias", per a que els nostres DG (des-governants) ploren i facen penitència per contractar a gent de fora del poble.
I amb els meus super-poders faré que se pixen al llit!

Anònim ha dit...

parlar de que no es contracta a gent del poble em sembla anacrònic, i demagògic. Els processos concursals estàn oberts a tothom, i les empreses adjudicataries no estàn obligades a tindre en la plantilla a gent del poble. No hi ha cap llei que ho obligue i sila adjudicació es decantara a la empresa que més gent te del poble a les seues files i no a la que millor RELACIÓ PRESTACIONS-PREU ofereix, s'estaria cometent un delit.

Filòsof ha dit...

Ai, d'aquell que tinga una raó i se la calle, no ajudarà al debat per entendre la situació de l'atur a Tevernes.
Pensem que som el poble que encara no ha deixat de perdre llocs de treball. Falta informació del mes de juliol, però si es negatiu estarem en una situació que no s'ha donat mai a la Vall. I ací cal buscar explicacions. No estem parlant només de l'atur de la ciutat. EStem parlant de l'origen i del benefici fet a la ciutat que és la que porta un problema greu. Comparativament pitjor que l'estat espanyol, pitjor que quasevol ciutat mitjana de la Safor. Tots tenim dret a tirar balons fora buscant qui ha de fer el treball o qui no. No és eixe el problema. es situar que passa a Tavernes i sembla que han intentat donar-nos una explicació. Hi ha més.
Per tant Tavenes ha fet plans Zapatero, solament, però la realitat és que no ha tingut una relació favorable per donar més treball als necessitats de Tavernes. I cal analitzar la situació i llançar-se a la piscina de l'opinió pública.
Una d'elles, al meu entendre, és el que fa a la cronica la Cotorra.

Manel ha dit...

A l'anònim que ha escrit "parlar de que no es contracta a gent del poble em sembla anacrònic, i demagògic. Els processos concursals estàn oberts a tothom, i les empreses adjudicataries no estàn obligades a tindre en la plantilla a gent del poble. No hi ha cap llei que ho obligue i sila adjudicació es decantara a la empresa que més gent te del poble a les seues files i no a la que millor RELACIÓ PRESTACIONS-PREU ofereix, s'estaria cometent un delit".

Tot això està molt bé. I sembla ser la llei, pero et recorde que hi ha projectes que per la seua quantitat no calen eixe procés. I en eixos l'alcalde te potestat de designació directa.

Pimer: Sembla ser que ací, a Tavernes, els Plans Zapateros, s'ha fet per consens empresaris-ajuntament després de certes reunions fetes PER GRUPS D'EMPRESARIS a l'ajuntament amb l'alcalde.

I segon: recordar quin era o és l'objectiu dels plans, i que no és altre que afavorir l'ocupació.
I si mires les adjudicacions, cosa que si no recorde mal pots fer ací mateix a La Cotorra, voràs els llocs de treball que es creaven. Mira de pas les empreses de fora, caldria que et preguntares perquè estan eixes empreses de fora.

Ací en la Cotorra estava tambe explicat i ara ho escric de memòria, pero pense no me n'aniré massa: Crec que eren sobre els 20 llocs de treball nous els que oficialment es reconeixen per a una inversió de 3'5 milions euros. Dividix i voràs a quant ix cada lloc de treball nou.

¿I tu creus que s'han adjudicat a aquelles que presenten eixa millor relació prestacions-preu? Jo no m'ho crec i les informacions que tinc d'eixes reunions que he dit abans m'asseguren tot el contrari.

silmin ha dit...

Si cada poble contractés gent de l'àmbit pot ser Tavernes tendria un problema molt més greu, només cal pensar en els que treballen a Gandia, Benifairó, València, Alzira o en Catalunya. Crec sincerament que hui per hui eixiriem perdent de totes totes.

Així i tot, val, tinc que comprar a alguna tenda del poble on el seu propietari està en mig la tenda en el braç dret alçat en la mà oberta i sentint en l'ordiandor "Cara al sol"? (de fons de pantalla de l'escriptori te la senyera falangista i no és cap invenció)

Filòsof ha dit...

A Tavernes tenim un problema, i eixe problema és l'atur comparatiu. Per a poder portar l'estadistica de l'atur es divideixen en municipis, comarques, províncies, comunitats autònomes, i estat, per tant reduïem la nostra informació a Tavernes on l'atur és, a nivell d'estudi, abismal comparativament. Esperem les dades de Juliol i en seguirem parlant després de vore la informació a la Cotorra.
Però com diu Javier Cercas a una gran article al País Semanal, "La viga en el ojo", solem vore si parlem de treballadors de fora o de dins sense tindre en compte que es contabilitzen on cotitzen a la seguretat social, deixem-nos de la palla al ull i passem a vore la biga que tenim a l'ull de Tavernes. No és, doncs, el problema d'on siguen els treballadors sinó com han influït les decisions, donat que no certs politics no tenen autocritica, i com han resolt l'haver de donar mesures contra l'atur a Tavernes que era el tema.
I si voleu prompte parlarem de l'atur estacional a la platja, quan som en plena campanya del mes i mig que dura realment l'activitat a la nostra oblidada platja. (Oblidada en funció de creació de treball ).