L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 15 de juliol del 2010

El calvari del Calvari


La degradació que pateix el Calvari en l’última década no es correspon amb els projectes de millora executats fins ara, que no han servit per a canviar res. Tampoc s’adiu l’estat d’abandó actual amb la consideració que des del nostre govern municipal se li ha volgut donar d’espai monumental, històric i artístic.
No anem a descobrir ni a discutir el valor sentimental del paratge per als vallers. Tampoc que el Calvari era l’enveja de molts pobles per la monumentalitat, per la jardinería que tenia, la bona situació i millor paisatge. Si a més li sumem uns casalots amb una ceràmica artística molt acurada i ben conservada…. res, un lloc amb encant.
Actualment, el Calvari està patint un bon calvari. El recinte està obert per a qui vulga entrar: una porta lateral (mireu la foto) ha desaparegut, els barrots de les reixes de la tanca perimetral están en molts llocs forçats i el que es pitjor, comencen a desapareixer les proteccions que tenien els taulells de cerámica dels casalots i que han impedit, durant anys i anys, la seua destrucció.
Ara, com podeu vore a les fotos, alguns dels panells ceràmics comencen a patir les agressions dels visitants i no volem pensar si arriba algún dia en que comprovem que la meitat dels taulells han estat arrancats i han desaparegut.
Senyors del nostre govern municipal , suposadament catòlics apostòlics i romans: encara que siga només per eixe esperit religiós i perquè tot no siga anar a la processó del Crist el Dia de la Sang, o la Baixa i la Puja, facen alguna cosa pel Calvari.
Com vosté bé saben, en aquest país tots no practiquen allò de “no furtaràs” i com que la cerámica antiga es paga, hi ha que s’hi dedica a buscar i furtar antiguitats. ¿O és que no en vàrem tindre prou i no ens recordem de la imatge de Santa Maria de Valldigna, arrancada i desapareguda del mollo del terme? I de la qual mai més hem sabut.
Actuen al Calvari, abans que ho lamentem.

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Llavors que els catòlics-apostòlics-romans facen una recolecta i paguen ells les despeses de la seua devoció.