L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 20 de juny del 2010

Les bandes de Música protesten avui per la falta d'ajuda del Govern Valencià del PP


La Federació de Societats Musicals valencianes ( on s’inclouen les bandes de la Valldigna) ha donat a conéixer que Catalunya destina deu vegades més que València a finançar les escoles de música.
En números rodons, per cada alumne Catalunya subvenciona 600 euros mentre que ací, la terra de la música, només són 60 euros en aquest 2010 després de la retallada del 55% aprovada pel Consell del PP. La quantitat subvencionada només representa el 8’5 % de les despeses de les escoles de música.
Ara, no penseu que només són els catalans: El govern basc multiplica per quatre les ajudes, Navarra les triplica i Madrid i Canàries, com altres exemples, donen d’ajuda 159 i 90 euros per alumne.
La Federació de Bandes de Música, que té entre els membres les bandes de Tavernes, Benifairó, Simat i Barx, avisa que la reducció del pressupost en el 55% provocarà el tancament del 25% de les 280 escoles de música valencianes, unes escoles que a hores d’ara acullen 33.930 alumnes. També pot provocar que per motius econòmics un 70% dels professors siguen despatxats.
Si seguim fent números, caldrà dir que hi ha 1.120 bandes en tot l’Estat Espanyol, i un 47% estan en terres valencianes. Hi ha 80.000 músics a Espanya i vora 40.000 toquen en bandes valencianes. Hi ha 150.000 alumnes de música a tot l’estat i el 40% són valencians.
Avui mateix, la federació celebra la I Trobada d'Escoles de Música als jardins del antic llit del Túria front al Palau de la Música. La jornada es totalment reivindicativa. Un primer pols a l’estissorada musical feta pel govern valencià del PP.
-