L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 17 de juny del 2010

La Valldigna acull fins el dia 20 la celebració de la “VI Multaqa de les tres cultures”


La “Multaqa de les Tres Cultures” (àrab, cristiana i jueva) és una activitat realitzada dins del “Forum Valldigna del Mediterráneo” que patrocina la UNESCO al Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna. Se celebra enguany sota el lema “El mar i els camins de la pau” i té confirmada la presència de Federico Mayor Zaragoza, que va ser director general de la UNESCO fins el 1999 i que ara presideix la “Fundació per a una Cultura de Paz”, a la sessió plenària del dissabte.
La sessió de dissabte servirà per fer lliurament dels Premis UNESCO-Valldigna “10 anys treballant per la pau al Mediterrani”, que enguany s’ha concedit al professor José Vidal Beneyto a títul pòstum i a la Comissària Europea de Relacions Exteriors i Veïnatge, Benita Ferrero-Waldner.
Al llarg de tres dies, les ponències abordaran temes com la “Memòria del Mediterráni, els Consulats del Mar”, “El cressol mediterrani: del Tirant i del Funduc”; “Un mar d’impulsos: història i futur del proces Euromediterrani”, “El mar i els camins de la pau”; “Qué espera la UNESCO dels ports i de les ciutats portuàries en el segle XXI” i com a exposició “Raimundus Cristianus Arabicus" en el refectori monacal.
La jornada de demà divendres per la vesprada serà ocupada per un taller amb el títol genèric “¿On van els valors?, presentat per José Maria Ridao, analista, exambaixador d’España en la UNESCO.
Aquesta sessió de treball servirà per presentar les activitats i objectius de centres, associacions i clubs integrats a la xarxa civil de la UNESCO i se celebrarn reunions de treballs amb els representants dels centres UNESCO, Comunitats Autònomes i països mediterranis a més de representants d’universitats de Portugal, França, Espanya, Itàlia, Croacia, Marroc, Argelia, Túnes, Malta i Brasil,vinculades a lla Càtedra Internacional dels Valors Unitius del Mediterrani.

-