L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 14 de juny del 2010

El Síndic de Greuges invstigarà les irregularitats que es donen en l'ensenyament del valencià


Un total de 79.697 alumnes que han estudiat valencià a l’escola, han deixat de fer-ho en arribar a l’ensenyament secundari (ESO) per la falta d’oferta en els instituts. És la xifra calculada per Escola Valenciana i que ha servit per a presentar una queixa al Síndic de Greuges que iniciarà una investigació per “irregularitats de l'ensenyament en valencià”.
Escola Valenciana ha lamentat la situació que es dóna a l'ensenyament en valencià en la Secundària i l'actuació de la Conselleria d'Educació davant una llengua oficial i damunt propia dels valencians. L'entitat està recollint “centenars de queixes individuals” que seran presentades al defensor del poble valencià a l’inici del curs 2010-2011.
La queixa especifica que la xifra de 79.697 alumnes és demostrativa de que “curs rere de curs es repetix esta situació en una etapa de l'educació que, a més és obligatòria”.
Escola Valenciana afirma que la Conselleria que dirigeix Font de Mora (en la fotografia), com Administració encarregada de vetllar pels drets dels alumnes ha de fer real i efectiu l'article sisé de l'Estatut, però “no oferix ni planifica adequadament l'organització del personal ni dels recursos, per a possibilitar que els alumnes que venien d'estudiar en línies en valencià tinguen com a mínim l'opció de continuar, racionalment, amb el Programa d'Ensenyament escollit en Primària en el seu pas a la Secundària”.
Un altre tema punyen i “reincident” és la catalogació lingüística dels docents, ja que l'actual normativa no preveu la catalogació lingüística de les places docents en Secundària a diferència del que passa en l'etapa de Primària. Això determina que, teòricament el 34% dels centres oferix l'ESO en Programa d'Ensenyament en Valencià, en la pràctica es donen “múltiples incidències i disfuncions”, amb la qual cosa el valencià queda postergat.

- Elaborat de la premsa diària
-