L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 7 de juny del 2010

Ahir, Corpus Cristi


Ahir celebràvem la festivitat del Corpus. La diada era el passat dijous (ja sabeu allò de "tres jueves hay en el año....), però la celebració després la retallada de festes que va hi haure fa anys, s’ha traslladat el diumenge següent. No sóm l’únic cas, i també a València ciutat la festa se celebrava ahir, amb la processó del Corpus, les Roques, la Moma….
A Tavernes moltes de les tradicions s’han perdut. El Grup de Balls, de forma totalment desinteressada, ha estat fent una tasca de buscar i posar en escena actuacions del passat que eren la nostra manera de viure la processó d'eixe dia. El grup està fent un gran esforç per reviure de nou els “cabuts”, element que junt als “nans” eren tan típics en moltes de les processions i desfilades a les nostres ciutats.
El Grup de Ball ens diu que “el resultat no és massa bo”, sobre tot per la pintura, que no els ha quedat massa bé. És l’opinió del grup, però nosaltres la gent de la Cotorra considerem que fan una bona feina i que cal començar i, després, poc a poc, es milloraran les coses. Això sí, sempre i quan “a qui corresponga” s’anime a donar alguna ajudeta perquè la tasca puga continuar amb una mínima garantía.
¿I per què no fer un programa conjunt amb l’Escola de Pintura? Un bon taller de manualitats i pintura per recuperar els cabuts seria molt interessant i serviria per a poder tirar endavant un gran projecte.
Pensem que és una bona idea i ací no tenim cap problema que el govern municipal del PP la faça seua. ¡Perquè després diguen que la gent com els de la Cotorra, tan nacionalistes i amants del país (valencià, clar) no aporta res!

A les fotografies podeu vore unes imatges de la processó. Si feu clic al damunt, s'ampliaran.
-