L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 22 de juny del 2010

ACPV presenta 650.000 firmes per impulsar una llei de TV sense fronteres


Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha lliurat aquest matí a la Junta Electoral les 651.650 signatures recollides –en calien només 500.000– per impulsar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres, que advoca per la lliure reciprocitat dels canals televisius que comparteixen llengua.
La ILP, que en el seu origen representa una resposta cívica davant el setge a les emissions de TV3 al País Valencià per part del govern de Camps, haurà de ser ara admesa a tràmit, o bé rebutjada, al Congrés dels Diputats, una vegada que la Junta Electoral comunique a la mesa del parlament espanyol la validesa de les signatures.
Per territoris, la majoria d'adhesions corresponen a Catalunya (321.150), seguida del País Valencià (253.549) i les Illes Balears (29.472). També s'ha registrat un número substancial de signatures a Navarra (29.070) i el País Basc (16.141). A la resta de l'Estat se n'han arreplegat 2.268.
Les adhesions, agrupades en 85 caixes, han sigut lliurades per Eliseu Climent, president d'ACPV, acompanyat de Julian García Candau, periodista, Enric Garcés, advocat valencià i assessor de l'expresident xilè Salvador Allende, el pintor Joan Genovés i l'escriptor i polític Ignasi Riera.
Climent, en declaracions recollides per ACN, ha recordat que ara els diputats tenen l'oportunitat de «donar un pas històric per a la llengua, la democràcia i la comunicació al nostre país.

Fotografia: D'esquerra a dreta: Ignasi Riera, Joan Genovés, Eliseu Climent, Enric Garcés i Julián García Candau, en l'acte a Madrid
-